Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az baj ha kicsit homályos a víz?

Az baj ha kicsit homályos a víz?

Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 18:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

igen az az egy biztos, hogy nagyon jó nálunk a vízminőség.

Teljesen megértelek, hogy felcseszted magad. Amúgy nekünk meg 2éve van meg ez az akvárium, ha akkora gáz lett volna a vízben, biztosan nem maradnak meg a halak. csináltattam vízvizsgálatot is, és jó értékeket kaptam

2011. febr. 9. 18:59
 22/24 Platypus ***** válasza:
100%
Tök mindegy, hogy milyen szuper víz folyik a csapból, ha az akvárium telepítésével nem várod ki legalább a hetet, az első egy hónapban nagyon csúnyán ingadozhat a vízminőség. Mert a halak telesz*rják, nincsenek lebontó szervezetek, a talajból meg a tereptárgyakból mindenféle oldódik. Ha ezt túléled, és mindent jól csinálsz később, akkor ennek nincs hosszú távú következménye. De egy rossz telepítésnél akár az összes halad is feldobhatja az uszonyt. Lehet, hogy te megúsztad, gratulálok. Vannak, akik biztosító kötél nélkül másznak sziklát, és még mindig élnek. A halaid se 100% fordulnak fel azonnali telepítéskor, de ez egy nagyon kockázatos dolog. Másoknak javasolni meg hatalmas felelőtlenség.
2011. febr. 9. 19:24
 23/24 anonim ***** válasza:
nem akartam ezt a kérdezőnek javasolni, ezt egész egyszerűen azért kérdeztem meg, mert nálunk így volt. Viszont, ha újra kezdeném már biztosan nem csinálnám így. Belátom, hogy igazatok van, és rohv@dt nagy szerencsém volt, ezek szerint nővéreméknek is..
2011. febr. 9. 19:27
 24/24 anonim válasza:

A legjobb az lenne, hogyha kiengeded a vizet tiszta vödrökbe ne mosd ki mosószerrrel, meg ne felmosóvödör legyen xD.

Vegyél egy 10 literes akváriumot, öntsd fel hagyd állni 1 napig rakd át a halakat, aztán engedd le a nagyobb akváriumot, és moss át mindent.

Vegyél sera aquatan-t és önts bele annyit amennyi a dobozra van írva.

Hagyd állni min. 3 napig!!!

A szűrőt mossad minden nap míg a halak bele nem kerülnek.

Aztán úgy is lesz maradék, ürülék és hetente 1x ki kell mosni a szűrőt.

2011. febr. 10. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!