Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 20%-os vízcsere? Ma szeretnék...

Balazs20110110 kérdése:

20%-os vízcsere? Ma szeretnék 20%-os vízcserét csinálni az akváriumomban, de lenne egy kérdésem.

Figyelt kérdés
Az akvárium belső "falán"cseppszerű képződmények vannak.Ezeket is le szeretném mosni(nem vegyszerrel,csak sima szivaccsal).A halakat kivegyem?Szerintem felesleges stressz lenne nekik ha kivenném őket,de biztosra szeretnék menni.
2011. febr. 8. 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
ha az a szivacs teljesen steril, vagy az akváriumnak van befogva, akkor nem kell kivenned a halakat!
2011. febr. 8. 15:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak akvarisztikai célokra használom.Köszi a választ:)
2011. febr. 8. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Én simán bele szoktam nyúlni,és szépen lassú mozdulatokkal letörölgetem.A halak pedig még oda is jönnek,és a kezemet csipkedik,olyan édesek :).Mindenesetre biztos,hogy kisebb stressz nekik,mintha kiszedegetnéd őket.Ja,kiséllatkereskedésekben lehet venni algapucoló mágnes cuccot(bocsi,nem jut eszembe emígy mi a neve..).
2011. febr. 8. 15:23
 4/6 A kérdező kommentje:
nem hiszem,hogy algáról van szó,mert az akvárium telepítése utáni első napon már láttam őket,de ki tudja.
2011. febr. 8. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem vízcser után szokott ilyen lenni az akvárium.Nekem is van egy szivacsom erre a célra,és halkiszedés nélkül szoktam letörölni.A halakat nemhogy stresszeli,hanem odavonza a kezem,egyből jönnek kivácsiskodni.Persze ilyenkor kapnak valami kis csemegét.Még annyit hogy a halakat csak nagyon indokolt esetbe vedd ki az akváriumból,mert az viszont stresszeli őket.
2011. febr. 8. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egy nagy vonalzó egyik végére rágumiztam egy mosogatószivacsot. Azzal könnyű belülről sikálgatni az üveget.
2011. febr. 8. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!