Dániók tartása? Minap kaptam 5 dániót rózsaszínűek.
Pink dánió. Génkezelt hal, nem természetes. Nekem is van, tudatlanságom miatt.
A tévhiedelemmel szemben nekem még soha az életben nem voltak betegek (2010 karácsony óta)
Békéske más halakkal. Legfőképp a víz felszíne körül mozognak, d eha megszokják az akváriumot (kb. 1 hét) egészen alulr ais lemennek kutakodni élelem után. Nekem eddig mindent megettek (fagyasztott fekete szúnyoglárva, Tetra Pro díszhaltáp, algatabletta)
1 rossz dolgot csinálnak: állandóan kergetik egymást nekem és csipdossák egymás farkát. méret szerint. a legnagyobbnak érintetlen a farka, a legkisebbnek nagyon tépázott.
Ezzel a rózsaszín dánióval le fognak oltani a többiek, vigyázz :) amúgy szerintem lemezes táppal lehet etetni, meg fagyasztott halkajával, élő szunyoglárvával is.
A dániók mindent megesznek.
előző vagyok, még hozzáteszem (nekem 4db van, de rajban azaz min. 6 dbot kéne tartani belőle)
igényeikk megegyeznek a zebradánióéval
Ez a zebradánióból mesterségesen előállított, génkezelt változat, egy fajt alkotnak, tehát elvileg ugyan az a nevük és az igényeik is:
Immunhiányos, beteges kis állatok, de megfelelő tartási körülmények között viszonylag hosszú életet biztosíthatsz nekik.
"tévhiedelemmel szemben nekem még soha az életben nem voltak betegek"
Igen, ezt fontos hozzátenni, ha ügyesen tatod őket, akkor nem betegszenek le, a többiekre veszélytelenek, nem zombikról van szó, nem tehetnek róla, hogy ilyenek. Ha már megvannak, szeresd ugyan úgy őket, mint a többi haladat, megérdemlik. Csak a vásárlásuk elítélendő, hiszen a változat továbbszaporítását eredményezi, ezért beszélünk sokan rossz hangnemben ezekről a halakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!