Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nem tudom, mi történhetett!...

Nem tudom, mi történhetett! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Két napra elutaztam,és a halacskámat a szomszéd kisfiúra bíztam.Már tudom,hogy nagy hiba volt,mert szüneteltette az etetését és már elég régóta nem mozdul.Szerintetek meghalt?Vagy van esély,hogy nem?
2011. febr. 6. 20:41
1 2
 11/20 Platypus ***** válasza:
Gyanús vagy te nekem, kedves kérdező. Túl szépen írsz ahhoz képest, amennyire khm... egyszerűt kérdezel. Nem lehetséges, hogy éppen jól szórakozol a szörnyülködő válaszadókon? Ha mégsem ez a helyzet, akkor elnézést. Ha a haladnak nem mozog a kopoltyúja, akkor döglött. Ha mozog, csak a hal gubbaszt egyhelyben, akkor éppen döglődik.
2011. febr. 6. 22:18
 12/20 A kérdező kommentje:
Miért kamuznék éppen itt és éppen így?Nem lenne semmi értelme.Igyekszem szépen fogalmazni,leplezni,hogy mennyire dühös vagyok magamra,hogy ez megtörténhetett,hogy ilyen felelőtlen voltam.Meg most nem azért-ki az az aberrált,aki ilyenen röhögne?
2011. febr. 6. 22:22
 13/20 A kérdező kommentje:
Amúgy most néztem meg,a kopoltyúja mozog,de már csak úgy van egy helyben.
2011. febr. 6. 22:23
 14/20 Platypus ***** válasza:
Ezesetben lehet, hogy még menthető a halad. Keresd meg a legnagyobb edényt a lakásban, ha van 10 liter fölötti fazekatok, akkor azt, ha nincs, akkor egy vödröt vagy lavórt sikálj ki alaposan, töltsd fel friss vízzel, és rakd át abba a halat. Alapvetően nem szabad ilyet csinálni, a klór miatt, de most a klór a legkisebb gond. Ha van levegőztető, akkor azt is rakd át. Utána gyere vissza és írd le pontosan, mekkora és milyen helyen tartottad eddig, milyen felszerelései voltak, milyen gyakran csináltál vízcserét.
2011. febr. 6. 22:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Eléggé egyszerű kis akvárium,10 literes,vízforgatóval.Az ágyam mellett van egy kisebb,félárnyékos rész,ott tartottam a halat.Vízcserét pedig hetente végeztem.
2011. febr. 6. 22:35
 16/20 Platypus ***** válasza:

Ha a halad a fazékban megérte a holnap reggelt, akkor menj el egy halashoz, és vegyél egy 100 literes akváriumot.

[link]

10 literben semmiféle halat nem szabad tartani, aranyhalat különösen rossz ötlet belerakni.

2011. febr. 6. 22:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Holnap átmegyek apukám testvéréékhez,nekik mindig volt haluk,azt hiszem,nekik van egy felesleges (: nagyszerű,csak érje meg a reggelt!szurkoljatok.
2011. febr. 6. 23:25
 18/20 Frontosa ***** válasza:

Na ez az a mentalitás ami jó példával szolgál az akvarisztikával most ismerkedőknek. Tévedett, beismeri és tesz elenne.

Láthatod, hogy az akvarisztika több annál, hogy halakat tartunk és éppen életbentartunk, hanem legjobb tudásunk szerint megpróbáljuk kielégíteni minden igényüket és a természet egy szeletét igyekszünk otthon előállítani.

Szerezz be gy angyobb akváriumot és a hozzá szükséges eszközöket. Kívánom, hogy legyen benne sok örömöd.

Üdv,

2011. febr. 7. 10:10
 19/20 Frontosa ***** válasza:
Ja és olvass sok akvarisztikával foglalkozó könyvet, kiadványt stb., internetes oldalt.
2011. febr. 7. 10:13
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm,most már azt hiszem,értem.A hal talán kezd jobban lenni,egyre többet mozog,amióta elhoztuk a 100 literest. (:

Mindenképpen jobban beleásom magam ebbe az egészbe,nem szeretném,ha ilyen mégegyszer előfordulna...

2011. febr. 7. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!