Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tegyek, ha az akváriumom...

Mit tegyek, ha az akváriumom vízköves?

Figyelt kérdés
a víz pereménél nagyon látszik h vízköves,van erre valamilyen gyógyír?
2009. febr. 9. 09:31
1 2
 1/12 anonim válasza:
39%
Először is vízkő oldóval pucold le és jól öblítsd ki az akváriumot. Aztán desztillált(ioncserélt) vizet önts bele. A lakóhelyemen már elég sokan csinálják így és a halaknak sem árt.Ja!És sokkal tovább tiszta marad a víz,nem lesz zavaros.
2009. febr. 9. 09:49
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

Ha desztillált vizet teszel az akváriumba, elég hamar az összes haladat kinyírod. Egy korty ilyen víz hazavágja az eber gyomrát. Vajon a halakkal mit tenne?

Hülyeséget ne tanácsoljon senki!!

Előző válaszoló! Tényleg szt teszel az akváriumba?

Csodálkoznék rajta!

Egyébként esztétikailag tényleg nem szép. Nagyon sok módszer van rá. Elég egy olyan vízszűrőt beszerezni, ami el van látva vízkőtelenítővel, ahogy megy át rajta a víz, kivonja belőle.

2009. febr. 9. 10:28
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Ecetes vattával vagy törlőkendővel kell letörölni, mikor vizet cserélsz! ilyen egyszerű!:) az első válaszoló amit írt, beleborzongtam, ilyen hülyeséget!
2009. febr. 9. 11:05
 4/12 anonim válasza:
71%
Második válaszolónak:nem akarok vitatkozni,de tényleg azt használok,és nem csak én sokan mások is és évek óta boldogan lubickálnak a halak.Amúgy a desztillált víz nem vágja haza az ember szervezetét mert nincs benne semmi. Ez csak egy ötlet volt nekem is ajánlották és bejött.De mivel hülyeséget írtam a többség szerint,vegyétek úgy mintha nem is válaszoltam volna. :)
2009. febr. 9. 11:19
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem hiszem el, hogy tisztán csak ion-cserélt vízben tartod a halaidat! Kisebb mennyiségben esetleg, de csak abban?
2009. febr. 9. 11:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Én meghökkentem, ez igaz lenne, hogy csak ioncserélt vízben? Az embernél többek között hasmenést okoz, sok flakonon rajta van hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas!

De más szempontból az ioncserélt víz "agresszív" is a csapvízhez képest, mindent beold hamar, pl. sima csapvízben nem érzed a mosogatószert a poháron ami rajtamaradt, de ki lehet próbálni ioncserélt vízzel. nem tudom egyszerűen elhinni, hogy halakat tarthat valaki ioncserélt vízben... Meg a másik hogy mennyi sokat kell venni, ha valaki csak ezt használ! Biztos hogy nem arról van szó, hogy lágyításra használod/használja az ismerősöd, mert én egy harmad ioncserélt víz, többi csapvíz arányban tartom a halakat, de ilyenről még tényleg nem hallottam. Ha tényleg igaz, akkor állj ki mellette, ne azt mondd hogy ne vegyük figyelembe. Szeretnék többet megtudni egy ilyen akvárium paramétereiről!

2009. febr. 9. 11:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is desztillált vizet használj, mert abban nincs semmi. (Az meg hogy lehet, hogy a "semmit nem tartalmazó" vizet az ember nem bírja?) Én úgy tudom, hogy a desztillált víz a vízgőz párlata. Szóval szerintem nyugodtan használd azt (nem egy akvarisztikai könyvben is benne van, hogy vannak olyan halfajok, melyeknek kifejezetten ilyen víz kell...)

Sok sikert :D

2009. febr. 9. 13:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Jah, bocsi, sztem inkább ecetes vatta, mit vízkőoldó, mert azt könnyebben le tudod mosni, meg "barátibb" is. :D
2009. febr. 9. 13:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek h válaszolt a kérdésemre, szerintem az ecetes vattát próbálom ki :)
2009. febr. 9. 18:53
 10/12 kzs ***** válasza:
100%

Már ne is haragudjatok, de nem az volt a kérdés, hogy tarthatóak-e a halak desztillált vízben! Hogy jön ez ide?

-------

A KÉRDÉSRE VÁLASZOLVA - Semmilyen vegyszert nem használhatsz! részleges vízcserét alkalmazva ecetes vattával el lehet távolítani a vízkövet. Arra viszont vigyázz, hogy az ecet ne kerüljön be az akvárium vizébe!

2009. febr. 10. 01:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!