Miért gyilkolják egymást a halaim?
Guppi tartó vagyok, és az a bajom hogy folyamatosan gyilkolják egymást.
Van egy vezérhal, aki kiszemel magának egy nálánál gyengébbet, és az összes másik hal őt üldözi! (Mármint a kiszemeltet.)
Ha elválasztom őket, akkor a vezérhal kiszemel magának egy másikat és minden folytatódik ott ahol abbamaradt.
Most 5 halam van, de egy hónappal ezelőtt a 1,5X-es volt.
Van valakinek valami ötlete hogy hoyan tudnám orvosolni ezt a problémát? Mert én már kezdek kikészülni! :S
Előre is köszi!
Mekkora az akvárium?
Szűrő, fűtő van-e?
Hány hím és hány nőstény van?
Milyen gyakori a részleges vízcsere?
Mennyi növény van benn?
Az akvárium nagyjából 50-60 l. Így ránézésre. Sosem mértem meg, ajándékba kaptam. :D
Szűrő is, fűtő is van.
Három hím, két nőstény.
Vízcsere nagyjából 1-1,5 havonta van. Ha egy kicsit opálos a víz, már le is cserélem.
Az akvárium tele van növénynel, és nagyon dúsak.
Volt egy rövid időszak, amikor volt egy kisebb penészhez hasonló képződmény az akváriumban, de a csigák ezt orvosolták.
Egyébként most született pár új kishal. Őket valamilyen oknál fogva nem bántja.
A vezérhal elválasztása sem volt megoldáa mert a "csorda" ott folyatta ahol a vezérhal elkezdte.
"Vízcsere nagyjából 1-1,5 havonta van. Ha egy kicsit opálos a víz, már le is cserélem. "
Ez itt a hatalmas probléma. Olyan nincs, hogy kicsit opálos a víz, az már hatalmas bajra utal.
Hetente csinálunk RÉSZLEGES vízcserét, a te esetedben olyan 15 litert, pihentetett vízzel. A guppik egyáltalán nem harcias halak, csak a nőstényeket kergetik párosodás céljából, ezért kell, hogym inden hímre legalább 2-3 nőstény jusson. Ha mégis egymásra támadnak, az azt jelenti, hogy a halad legyengült, beteg, ezt megérzik a többiek. Nálad ez a mérgező víztől van, a saját bomlástermékeikben fuldokolnak a halak.
Ha normálisan gondozod az akváriumot, minőségi FAGYASZTOTT kajával etetsz, betartod a hím-nőstény arányt, akkor soha többé nem lesz ilyen problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!