Stresszesek, nem is fognak...amúgy összesen ennyi hal van? 2-t nem igazán tartunk semmiből...mekkora az akvárium?
2011. jan. 29. 17:57
2/16 A kérdező kommentje:
30 literes.van benne szűrő,levegőztető és fűtő is.
2011. jan. 29. 18:01
3/16 anonim válasza:
depressziósak
2011. jan. 29. 18:05
4/16 anonim válasza:
a pocijuk fáj
2011. jan. 29. 18:06
5/16 anonim válasza:
Akkor szerintem vidd vissza őket és vegyél 1 db hím bettát, vagy pedig egy nagyobb akváriumot. Ugyanis a molly-nak 150 literes akvárium kell és minimum 6-8 db-ot tarthatsz belőle:
Nem is értem mi a poén ilyen kis akváriumokban, semmit nem lehet bele tenni. Nekem régen volt egy 35 literes, de ahogy a teknőseim kinőtték és átkerültek a 200 literesbe, nem tettem bele semmit, amikor meg vettük a sügéreket, először utánanéztünk milyen igényeik vannak, és alapból egy 300 litereset vettünk. Legalább 50-60 literessel érdemes kezdeni, ezek a kicsik nem jók semmire, igazából még az 50-60 literes sem. Be se tud rendesen állni benne az egyensúly, nem tudsz sok növényt beletenni, ami hasznos lenne stb...
2011. jan. 29. 18:06
6/16 anonim válasza:
50-60 literes nem jó semmire? Nem mindenki sügereket rak bele.Hülyeség.
2011. jan. 29. 20:26
7/16 anonim válasza:
Nem azt mondtam...nézd meg mit írtam! Nem azt mondtam, hogy 50-60 literben kell sügeret tartani...hanem azt, hogy akkorát érdemes már venni, de inkább nagyobbat, hogy be tudjon rendesen állni az egyensúly...
2011. jan. 29. 20:28
8/16 anonim válasza:
"igazából még az 50-60 literes sem".De nyugi nem vitatkozom,én is örülnék egy 300 literesnek.De panellakásba?
2011. jan. 29. 20:37
9/16 anonim válasza:
Az 50-60 liter, és a 300 liter között van még 250 liternyi lehetőség. NyuszE arra céloz, hogy 50-60 literes helyett akkor már vegyen az ember egy 100 liter körülit. Az még a panelban is kényelmesen elfér, és könnyű vele elindulni. Az 50-60 literest hamar túlzsúfolják, mert mindenfélét szeretnének bele. Pedig abba maximum 2 faj mehet. A 100 lityi körülibe már akár 4 faj is mehet, az meg egy kezdő laikusnak már elég arra, hogy vehessen mindegyik halacskából, amibe beleszerelmesedett.
2011. jan. 29. 20:42
10/16 anonim válasza:
Azt arra értettem, hogy érdemesebb nagyobbat, hogy könnyebb legyen vele bánni, kis akváriumot köztudottan nehezebb szép állapotban tartani, mert nehezebben áll be benne a biológiai egyensúly, mivel kevés a szűrőfelület a hasznos baktériumok megtelepedéséhez...és ez által ha sok halat tesz valaki bele, és még élő növénye sincs, jön az alga meg a magas nitrát szint és sorra pusztulnak a halak. Na mindegy, nem írok kisregényt.
Én nem akartam senkit leszólni, csak a kérdezőnek szánom a mondandómat, hogy ha teheti, vegyen nagyobbat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!