Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hangos zenét érzékelik a...

Hangos zenét érzékelik a halak az akváriumban?

Figyelt kérdés
Lesz valami bajuk, ha néha hangosabban hallgatom a zenét? Mert nem veszem észre, hogy máshogy viselkednének, nem úszkálnak, gyorsan nem menekülnek.
2011. jan. 26. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem hallják de nem hiszem hogy olyan hangosan hogy bajuk legyen.:)
2011. jan. 26. 17:57
 2/5 Frontosa ***** válasza:
100%

A halak nem hallanak olyan formában, mint mi. A rezgéseket érzékelik az oldalvonalukkal. Ez a legérzékenyebb érzékszervük. A vízben élő emlősöknél (pl.bálna) kialakult a belső fül, ők tökéletesen hallanak is, a halaknál ezt az oldalvonal helyettesíti. Úgyhogy a mély basszust kerüld! =)

Üdv,

2011. jan. 26. 18:01
 3/5 Jeter válasza:
elvileg a halak csak a rezgést érzékelik tehát ha horgászol akor azt nem halja ha beszélgettek vagy ilyenek de ha ugráltok akor azt érzékele...nem tudom hogy tudsz e tanunságot levonni de remélem érted mit akarok:)
2011. jan. 26. 18:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálam a vitorlás egyszer házibulin sokkot kapott és remegett. Kicsit lehalkítottuk a zenét meg lekapcsoltam a lámpáját aztán lenyugodott :)
2011. jan. 26. 23:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam a sziámi harcoshal ugrott ki amikor dupla hangosíton zenét hallgattam.. Azóta nem hallgatok, legalábbis mellette, mert hallottam hogy a rezgésre stresszesek.
2011. ápr. 29. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!