Algaevő, illetve harcsa? A jó mutkorjába én tettem lejárt parakillt az akváriumba. Meghalt a 2 páncélos harcsám illetve az algevőm is. Kérdésem ha helyettük maláj tornyos csigát veszek elég?
Figyelt kérdés
Most olvastam a kérdések között,és utána néztem,tehát eszi az algát és a kaja maradékokat is.Viszont nagyon szapora,legutóbb az almacsigáim is elszaporodtak.Elpasszoltam őket de az utódaikkal még mindig találkozom:)2011. jan. 26. 14:16
1/4 Platypus válasza:
Ha a maláj tornyos tömegével szaporodik, az azt jelenti ,hogy csúnyán túletetik a halakat. Ha erre odafigyelsz, akkor nem lesz csigainvázió. Szerintem nem algáznak olyan hatékonyan, mint az alganyaló harcsák. Más csigákat viszont nagyon dicsérnek, mint a zebracsiga és a tigriscsiga.
2/4 anonim válasza:
én is olvastam a maláj torkos csigáról pár napja, elviekben hasznos csiga, megeszik a megmaradt eleséget az akváriumba,egész nap a talajon mozogolodnak ezáltal felkeverik és kicsit átmozgatják.
viszont ha megunod őket csak komplett akváriumtalaj cserével tudod kitessékelni őket. Elevenszülő csigák.
viszont van ilyen direkt algaevő csiga:
mondjuk én semmi képen nem tennék az akváriumba..:)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!A tigris csiga is tetszik elolvastam mit róla írnak,az alga evő csiga is szimpatikus.Viszont a tigris csigáról nem találtam semmit.A diszhal infon szoktam én is olvasgatni,nagyon jó oldal.Szóval a maláj csak talaj cserével írtható ki?Bár Platypus azt írta ha nem etetem túl őket nem lesz gond.Meglátom mit kapok az állatkereskedésben!
2011. jan. 26. 16:16
4/4 Platypus válasza:
Bármelyik Botia csíkhal is képes kiirtani a maláj tornyost. A csigaevő csigák is kordában tudják tartani az állományt.
A tigris csiga, amennyiben jól tudom csak egy színváltozata vagy alfaja a zebracsigának. A tartásához szükséges minden információt megtalálsz a zebracsigánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!