Milyen időközönként lehet részleges vízcserét csinálni?
A vasfa még eléggé színezi a vizet, jó sárga tőle.
Mikor lehet vízcserét csinálni? Mondjuk 1-2hetente? ÉS mennyi vizet vegyek le?
A leírt halak jók, de azt nem írtad, hogy mekkora az akvárium. A gurámik békések megfelelő helyen, az alaphalaid alapján reményem szerint 100-150 liter közötti az akváriumod, ebben már a gurámiknak is nyugton kellene lenniük. Persze ha már nagyobb méretben kerültek hozzád, akkor könnyen lehet bajuk a társasággal.
A co2 tabletta adagolásába nem igazán mennék bele, mert ahhoz már bővebb információ kellene a növényeidről, szűrésedről, egy állandó co2 teszt sem ártana. (Megjegyzem egy kép sokat segít) Ha sok a halad, és nincs túl sok nagy igényű növényed, akkor az előírt adag felét használnám, viszon azt úgy, hogy felfogom a keletkező gázt egy kis búrával a folyamatosabb beoldódás miatt. Érdemes ezt is minnél jobban elosztani kisebb adagokra tápozással szinkronban, hogy viszonylag állandó szinten legyen minden az akváriumban.
120l-es az akváriumom, a gurámik még nem kifejlettek, mert ha jól tudom akár 10centisre is lehet egy kifejlett. Csak az a gond, szerintem a gond, hogy 1 nőstény, és 3 hím gurámi van. ez így nem a legjobb.
Megpróbálok képet csinálni, és feltenni, de nem lesz a legjobb minőségű, mert telefonnal tudom csak. de próba..
sikerült, de nem a legjobb kép:S azért hátha sikerül mondnod róla 1-2 szót ezek alapján!
amit elfelejtettem van 3 csenevész törpe tarisznyám is, hátul azért nincs növény, mert a drága kiszedegette az összes hínáromat, és csavart levelűmet:S
Ühüm. Hát ennyi hal mellett inkább hanyagold a co2-zést egyelőre, előbb rendezzétek soraitokat.
Viszont ahogy látom, a növényekből van kifejezetten kényes (hínárfélék, bacopa ha jól látom, meg a nagylevelűeket is ilyeneik) és kevésbé kényes is (gömbmoha), ráadásul most éppen nem túl sok. Két utat járhatsz. Vagy komolyan veszed a növényezést, a világítást felfejleszted 1 watt/liter körülire, aktívan tápozol és co2-zöl, vagy pedig olyan fajokat válogatsz össze, amikenek kisebb a fényigénye, ez esetben elég a tablettás co2 és a ritka tápozás (anubias, cryptocoryne fajok, jávai moha, microsorium, diszhal.info-n szét tudsz nézni, írnak fényigényt). Ha az előbbit szeretnéd, akkor jobban utána kellene olvasni, itt nem igazán van lehetőség ekkora témát kitárgyalni.
ezek szerint sok a hal amúgy?
tető és világítás egyébként új lesz rajta amúgy is. csináltatunk a bútor színéhez passzolót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!