Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek mennyibe kerül?

Szerintetek mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni bettát 1hímet és 1nőstényt, és most amiért nagyon oda vagyopk az az édesvizi gömbhal. Azt szeretném megtudni hogy ezek komplett előállítás kb mennyibe kerülhet!?
2011. jan. 23. 14:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem vagyok állatkínzó csak ti féltitek itt a halaitokat, 1 normális van köztetek az az utolsó. Nem szeretném eggyütt tartani a bettákat és a gömbhalat és szerintem a Bettáknak elégy bőven egy 20-Literes.

amúgy én meg csak visszakérdeztem hogy lehet e eggyütt tartani "nagyokos".

Jah és engem nem kéne benyomni kisszobába mert azért a halak nem ugyan ott vannnak mint az emberek.

2011. jan. 23. 15:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Sajna a 20 l-es tényleg csak 1 hímnek elég, ilyen kicsi helyen nem tud elbújni előle 1 nőstény sem. Ezért mondják az 50 l-est, azt is jól be kell növényesíteni, és tényleg több nőstény kellene, hogy megoszoljon a hím figyelme, és ne hajtsa agyon ha csak egy árválkodik a "szebbik nemből" mellette. Ha van egy 20 l-esed, akkor abba egyelőre 1 hímet tegyél inkább, hogy ne haljon meg a nőstényed. Ha meg lesz időd, kedved, anyagiak, stb., ruházz be egy minimum 50-esbe (meg lehet olcsón is csinálni), és abba mehet nyugisan a hárem, ha elég meleg lesz, szaporodnak is.

Tudom, h hosszú, de érdemes a nagyobb ismertető oldalakat (pl. díszhal.info) és az akvaristán a fajról szóló fórumot végigolvasni, mielőtt belevágsz valamelyik faj tartásába.

[link]

14:56 és 14:58-as

2011. jan. 23. 15:24
 13/16 Platypus ***** válasza:
100%

Egy hím Bettának elég egy 20 literes. Vagy akár tarthatsz benne pár nőstényt, de hímet és nőstényt nem lehet. Ez nem kényeztetés kérdése, ennek a halnak ilyen a viselkedése, amit vagy figyelembe veszel, vagy a nőstény halálra lesz szekálva. Persze hallani olyat is, hogy valakinél békében megvannak, és hirdeti az igazságot, de 100-ból 98 hím hülyére fogja szekálni a nőstényt, ha nem 50+ literben, több csaj és sok növény között tartod. Ha tapasztalt Bettatartó vagy, akkor azt is megteheted, hogy egyetlen nőstényt tartasz külön akváriumban, és ha látod hogy ikrás, csak akkor rakod a hím mellé. Ikrázás után ki kell venni, mert utána a hím már el akarja hajtani. Ha a 20 literesbe a hím Betta mellé mindenképpen akarsz még halat, akkor más fajt válassz, például az Otocinclus harcsával nem bántják egymást.

A Tetraodon travancoricus törpe gömbhalból olyan 50 literben tarthatsz néhány példányt, más fajokkal nem társítható, territoriális és agresszív halak. A vízminőség szempontjából tényleg lehetne kisebb helyen vagy zsúfoltabban tartani, de a viselkedése miatt ez nem lehetséges.

Tehát szükséged lesz ezekhez a fajokhoz két 50 literes akváriumra, vagy egy 50 literesre és 2 húsz literesre. Komplett, jó felszereléssel, világítással és halakkal együtt olyan 30 ezer, ha utánajársz és nem komplett szettet veszel a boltban.

2011. jan. 23. 15:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Ja, most látom, hogy árat is kérdeztél. Az 50-esemet 2e Ft-ért csinálták tavaly nyáron, a szűrő 3ezerpárszáz ft volt, világítás = ablak (jól kell elhelyezni, és nem kell külön alga miatt tisztítani + a fényigényes átokhínár is nő szépen). Növényeket és tápot is lehet 1-2 e-ből venni együttesen (S. Florena nekem bejön, felezem az adagot). Tetőnek volt üveglap itthon.

Nézz szét az akvarista.hu-n a piacon, lehet cserélgetni, stb. és akkor még olcsóbbak lehetnek a dolgok.

2011. jan. 23. 15:43
 15/16 anonim ***** válasza:
20 Literesbe 10 db hal? És még meg vagy magaddal elégedve? De egy barom vagy, te úr isten... És akkor mi van, ha 6 éve él egy halad? Az ember sem hal meg, ha börtönbe zárják, de attól még nem érzi jól magát. Azért kíváncsi lennék, hogy Te minek tartasz halat?
2011. jan. 23. 19:31
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm sépen a válaszokat amúgy én is úgyszerettem volna hogy 2db 20Literesbe!/

Amúgy meg az utolsó válaszolónak szól mért kell egyből lebaromozni mindenkit mikor azt sem tudod hogy miről van szó ennyit erről ha meg nem éreztem volna annyira nagyon jó magát akkor már elpusztult volna nah mind1.

2011. jan. 27. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!