54 les, növényekben gazdag aksihoz hány watt világítás a megfelelő?
A hétvégén átrendeztem az akváriumot. Tettem bele sok szép növényt (ezen volt a hangsúly). Van táptalaj, van tápoldatom. Szeretném ha egy szép "növényes" akváriumom lenne. Az aksim sima 54l-es szett, 15w világítással a tetején. Vettem már hozzá "reflektort", de gondolom ez még kevés lesz. Mi lenne az a teljesítmény, ami elégséges lenne a növények szép fejlődéséhez, viszont nem algásodna eszeveszetteül? A leg fényigényesebb növényem a lileaopsis (legalább is úgy gondolom). Kaptam már ilyen ajánlatokat:
Naponta tápozz, sokkal jobban hasznosítják a növények és nem okoz problémát az érzékenyebb állatoknál az egyszeri magas koncentráció.
Mivel a rózsaszín csövek pont azokat a hullámhosszokat sugározzák, amiket a növények jól hasznosítanak, ezért egy ilyen cső többet jelent, mint egy azonos teljesítményű hagyományos. Ezért nehéz megítélni, pontosan mennyi kell. A 40-et nehéz összehozni, T8-ból van 14w, 15w, 18w, a nagyobbak már túl hosszúak lennének neked. Ezekből a számokból érdemes kombinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!