Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Növények, növények. Mennyit...

Növények, növények. Mennyit és milyet?

Figyelt kérdés
Nos, sokat hallottam, hogy az akvaristák többsége a hangsúlyt a növényekre fekteti, elsődlegesen nekik rendezi be az akváriumot stb. Én viszont úgy voltam, hogy mindenem a halak, növény csak azért, mert kell a halaknak. Ám végül rájöttem, hogy nagyon is szép egy növényes akvárium és nagyon tetszik, ahogy a halak a növénynek között úszkálnak. Ezért szeretnék a 60 literes aksimba lehetőleg sok növényt. Még nincs világításom, mert tetővel együtt rendelésben van, valószínűleg ezen a héten lesz meg. Sajnos nem tudom a világítás hány wattos meg ilyenek... és azt sem tudom, hogy most milyen növényeim vannak. Állítólag van egy anubiasom, amit egy kőre kéne kötöznöm, mert én a földbe tettem, de egyébként meg a földben is jól érezhette magát: új leveleket, szárat hajtott a fény felé fordulva. Nagyon gyorsan nől! Azt szeretném kérdezni, hogy ha elevenszülő, betta, neonhalaim vannak és szeretnék még garnélákat algázni (meg mert szépek) milyen növényeket vegyek még? Kellenek ehhez feltétlen a világítás adatai?
2011. jan. 19. 18:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk a neonhal mellé még rakhatsz törpe garnélákat.

De a betta az tutira felzabálja őket.

Szerintem a Bettát vedd ki, rakd egy kis 20 literesbe külön, aztán a nagyba tehetsz ilyeneket, hogy pl:

- Red Cherry

- Yellow

- Blue Pearl

- Snowball

(ezt a 4 különbözőt viszont egymással ne keverd, mert ronda barnás-zöld utódok lesznek).

A fentiek mellé vehetsz Tigris, vagy valamilyen Bee garnélát is, az nem ívik össze velük.

Viszont a Bee + Tigris az már nem mehet együtt, mert korcs nemzőképtelen utódaik lesznek.

A Bee az kényesebb, annak 25 fok fölé nem mehet a víz és neki egy kis ioncserélt vizet is kell önteni az akiba, mert a lágyabb vizet kedveli.

Viszont a többi az nem kényes egyáltalán, csapvízben jól megvannak.

Hát röviden ennyi.

2011. jan. 20. 12:52
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem, nem veszem ki a bettámat.

Értem, köszönöm a válaszokat. Az aksim még egyáltaláne nem algás, így egy ideig nem veszek még bele semmi algaevő harcsát stb. Majd ah az lesz.

Ezért is szeretnék garnélát. Mert szép is és egy kicsit algázik is. És mos tmég nem kell nagyon algáznia :)

2011. jan. 20. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!