Hogy én se maradjak ki, szükségem is van mások véleményére. Mit szóltok ehhez az akváriumhoz?
Olvasgattam az előző véleménykérőknek válaszolókat. Sok közös vonást találtam az akváriumokban, ami az enyémben is megtalálható. Pl. van benne műnövény. Az aksit egy barátomtól kaptam és kaptuk hozzá a műnövényt is. Beletettem. Kék kövek = ezt is kaptam, de nem attól akitől az aksit. Díszítőelemnek beraktam, de csak egy keveset egy vonalban. Kerámia bújóka: halasboltban vettem. Garnéláknak jó lesz, nem? Az észrevételem még az, hogy lehet, hogy kevés növényem van? És a levegőztetőm fejét én is fordítsam az üvegfal felé? Azért hagytam egyenesen, mert így a melegítő felé fúj és így sodorja a meleg vizet. A halaim sem mennek a közvetlen közelébe, hogy ellensodrásba kerülnének.
Illetve a halállományom még nem teljes :) lesz benne változtatás.
"műnövényt eltartani nem akvarisztika" Ezt én mondtam :)
Ahogy már elmondták előttem sokan, élő élő élő. A díszek, ha neked tetszenek, ám legyen, de azt javaslom vond be őket jávaival (így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad...) :P Az a kerámia fatörzs viszont nagyon rikít, a kék kövekkel együtt, elvonják a figyelmet a lényegről. A törődés egyébként valóban látszik, így tovább, hetente egy műnövényt cserélj le 2 élőre és nem lesz gond :)
Szia nekem is tetszik az aksid :)
Nekem nincs bajom a műnövényekkel, de mondjuk párat cserélj le élőre mert azok még szebbek és több oxigén lesz a vízben. Meg tényleg kicsit rikít az a fa törzs.
Azt ajánlom : Pár műnövényt cserélj le élőre, azt a fatörzset cseréld ki, és azzal a kék kővel semmi baj sincs, csak rakj hozzá még kéket és úgy szép lesz :)
( nekem volt hogy az egész aljzat kék volt és gyönyörű volt :))))))))) Tudsz adni egy e-mailt ?
Egy kevés kék kővel semmi baj nincs, de az egész kék aljzat nagyon nem jó. Nem azért, mert kék, hanem mert 2 féle megoldás létezik kék és más színes aljzatra, és egyik sem egészséges. Az egyik, hogy üvegkavicsokról van szó. Ezzel az a fő probléma, hogy a felszíne nagyon sima és ezért kicsi, a baktériumoknak se helye, se lehetősége nincs megtelepedni. A talajbaktériumok pedig nagyon fontosak a víz tisztasága szempontjából. És a legtöbb növény se tud benne normálisan nőni.
A másik lehetőség a festett márvány vagy mészkő. Egyrészt a márvány oldódik és keményíti a vizet, másrészt meg a festék is oldódik, és veszélyes lehet a halakra nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!