Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy én se maradjak ki,...

Hogy én se maradjak ki, szükségem is van mások véleményére. Mit szóltok ehhez az akváriumhoz?

Figyelt kérdés

[link]

Olvasgattam az előző véleménykérőknek válaszolókat. Sok közös vonást találtam az akváriumokban, ami az enyémben is megtalálható. Pl. van benne műnövény. Az aksit egy barátomtól kaptam és kaptuk hozzá a műnövényt is. Beletettem. Kék kövek = ezt is kaptam, de nem attól akitől az aksit. Díszítőelemnek beraktam, de csak egy keveset egy vonalban. Kerámia bújóka: halasboltban vettem. Garnéláknak jó lesz, nem? Az észrevételem még az, hogy lehet, hogy kevés növényem van? És a levegőztetőm fejét én is fordítsam az üvegfal felé? Azért hagytam egyenesen, mert így a melegítő felé fúj és így sodorja a meleg vizet. A halaim sem mennek a közvetlen közelébe, hogy ellensodrásba kerülnének.

Illetve a halállományom még nem teljes :) lesz benne változtatás.

2011. jan. 16. 18:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
gömbmoha is van, a hajóroncs előtt pedig van más moha is.
2011. jan. 16. 19:12
 12/23 Platypus ***** válasza:
100%
A műnövény nem ártalmas, csak nem helyettesíti az igazit. Nekem nem igazán tetszik ez a felállás, de ez ízlés kérdése, szóval nem kell rá mérget venni. A műanyag díszeid számomra annyira illenek egymáshoz, mint a lekvárhoz a párizsi. A halak szempontjából mindegy, hogy miben bújkálnak, ezek is tökéletesek a célra. Az anubiast a bal sarokban szedd ki a talajból, nem oda való, elrohad a gyöktörzse. Kődarabra vagy fára kell kötözni. Ha veszel még halat, az neon és zebradánió legyen, mert ezek csapatos halak és elég kevés van belőlük, hogy jól érezzék magukat. A zebradánió meg rendes kék vagy leopárd legyen, mert ezek a pink izék génmanipulált halak és nem túl életrevalók. A szűrőd tökéletes ebben a helyzetben.
2011. jan. 16. 19:16
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Platypus a válaszodat. Igen, tudom neonhalból még veszek 4et (8an lesznek) a pink dániókat pedig viszem vissza a boltba. Plattit szeretnék még majd venni.
2011. jan. 16. 19:25
 14/23 anonim ***** válasza:
nekem nagyon tetszik az akváriumod. látszik hogy sokat foglalkozol wele. gratulálok hozzá, nagyon szép, nekem tetszik, esetleg rakhatnál bele még egy kis élő növényt
2011. jan. 16. 19:27
 15/23 A kérdező kommentje:
jajj, köszönöm szépen :) hát igen, 1 hete mindennap ezzel az akváriummal foglalkozok. nagyon szeretem :)
2011. jan. 16. 19:37
 16/23 anonim ***** válasza:
előző vagyok. nagyon látszik. annyira széép!!!:):)
2011. jan. 16. 19:40
 17/23 anonim ***** válasza:

"műnövényt eltartani nem akvarisztika" Ezt én mondtam :)

Ahogy már elmondták előttem sokan, élő élő élő. A díszek, ha neked tetszenek, ám legyen, de azt javaslom vond be őket jávaival (így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad...) :P Az a kerámia fatörzs viszont nagyon rikít, a kék kövekkel együtt, elvonják a figyelmet a lényegről. A törődés egyébként valóban látszik, így tovább, hetente egy műnövényt cserélj le 2 élőre és nem lesz gond :)

2011. jan. 16. 20:44
 18/23 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm!
2011. jan. 16. 21:17
 19/23 anonim ***** válasza:

Szia nekem is tetszik az aksid :)

Nekem nincs bajom a műnövényekkel, de mondjuk párat cserélj le élőre mert azok még szebbek és több oxigén lesz a vízben. Meg tényleg kicsit rikít az a fa törzs.

Azt ajánlom : Pár műnövényt cserélj le élőre, azt a fatörzset cseréld ki, és azzal a kék kővel semmi baj sincs, csak rakj hozzá még kéket és úgy szép lesz :)

( nekem volt hogy az egész aljzat kék volt és gyönyörű volt :))))))))) Tudsz adni egy e-mailt ?

2011. jan. 16. 22:30
 20/23 Platypus ***** válasza:

Egy kevés kék kővel semmi baj nincs, de az egész kék aljzat nagyon nem jó. Nem azért, mert kék, hanem mert 2 féle megoldás létezik kék és más színes aljzatra, és egyik sem egészséges. Az egyik, hogy üvegkavicsokról van szó. Ezzel az a fő probléma, hogy a felszíne nagyon sima és ezért kicsi, a baktériumoknak se helye, se lehetősége nincs megtelepedni. A talajbaktériumok pedig nagyon fontosak a víz tisztasága szempontjából. És a legtöbb növény se tud benne normálisan nőni.

A másik lehetőség a festett márvány vagy mészkő. Egyrészt a márvány oldódik és keményíti a vizet, másrészt meg a festék is oldódik, és veszélyes lehet a halakra nézve.

2011. jan. 16. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!