Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen fertőzést vittem be a...

Milyen fertőzést vittem be a halaimnak?

Figyelt kérdés

Már tényleg nem hiszem el.A guppikat amelyekkel az uszonyrothadást behoztam és a többi guppit is elkülönítettem. A neonhalaim ki vannak fakulva, 2 nap alatt kettő pusztult el és szerintem mindjárt meghal még egy...

A bettám kopoltyújánál valami fehér valami van ami eddig nem volt...

a kezelést nem hagytam abba, mit tegyek. Nagyon el vagyok keseredve, már a sírás határán álok:(

egyedül az anciknak nincs semmi bajuk, egyenlőre.

itt van pár kép nem sokat látni rajtuk sajnos:(

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. jan. 15. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
A fehér folt halpenészre utal. Szerintem próbálj meg kezelni parakillel, a kezelés alatt ne világíts! Az utánam következők talán többet is tudnak neked mondani
2011. jan. 15. 18:37
 2/8 anonim válasza:
Szerintem amelyik hal beteg, vagy annak látszik, azt finoman szólva: iktasd ki.(bocsi, tudom hogy kicsit gonoszul hagzik, de ha bennthagyod őket, akkor rosszabb lesz.) Írtad, hogy el vannak különítve, de amelyik nem egészséges, az úgyis csak szenved. A többihez nincs ötletem:/ lehet, hogyha valami kiegészítő kaját kapnak, jobban lesznek. remélem minden rendbe jön!
2011. jan. 15. 18:41
 3/8 A kérdező kommentje:

parakilles kezelés nekik holnap lesz pont az a nap mikor megint 50%át ki kell porszívóznom és 2,5 parakill-t bele kell raknom, nem világitok a kép miatt kapcsoltam csak fel a lámpát pár pillanatra..

olyan mint ha egyre rosszabb lenne:(

2011. jan. 15. 18:47
 4/8 anonim ***** válasza:

fordulj szakemberhez! Szerintem így itt mi nem fogjuk tudni neked a jó megoldást.

Van kopoltyúférgesség is, csak a betta miatt gondolom.

2011. jan. 15. 18:48
 5/8 A kérdező kommentje:
na szóval parakilles kezelést kapnak, csak már fogalmazni sem tudok
2011. jan. 15. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de ez az úgynevezett neonbetegségnek tűnik, fertőző, gyógyíthatatlan és halálos. Elvileg állatorvos által felírt antibiotikummal kezelhető, de még nem igazán hallottam róla, hogy sikeres lett volna.

[link]

[link]

A 37-edik hozzászólás és a rá érkezett válaszokat olvasd át.

Ettől függetlenül a kezelést folytasd, viszont a beteg halakat különítsd el, úgy talán van esély néhány megmentésére.

Sajnálom... :(

2011. jan. 15. 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

talán itt találsz valamit

2011. jan. 15. 18:54
 8/8 gfero ***** válasza:
a kopoltyún amit leírtál azok mételyek,kopoltyú vagy hámférgesség jelei .ezek a parazita laposférgek általában vagyis minden bizonnyal a frissen vásárolt halakkal kerültek az aksiba.a halak egy idő után meg is tudnak vakulni .sajnos ez a betegség nem gyógyítható.sajnálom
2011. jan. 15. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!