Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyibe kerülne? Lehet...

Mennyibe kerülne? Lehet egyáltalán így tartani?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy egy aranyhal mennyibe kerül, és lehet-e közepes akváriumban levegőztető nélkül tartani. Elnézést, ha hülye kérdés, de nem vagyok otthon ezekben.
2011. jan. 12. 17:25
1 2
 1/11 Platypus ***** válasza:
Az aranyhalaknak nagyon nagy akváriumra van szükségük, mert nagyon nagyra nőnek. 100 liter alatt egyáltalán nem szabad tartani, de igazából 150 körül kezdődik az optimális méret. Mivel falánk, élénk anyagcseréjű halak, erős szűrőre van szükségük. A szűrő tud levegőztetni is, tehát külön levegőztető nem kell, de a szűrőt nem szabad kihagyni. Maga az aranyhal pár száz forint, de az akváriuma több tízezer.
2011. jan. 12. 17:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy aranyhalat szeretnék... Melyik halfajta tartható nem túl nagy akváriumban? Vagy mit ajánlotok? Elfoglaltságként szeretnék halat, de nem biztos hogy megkapom, mindenesetre szeretnék tájékozódni.
2011. jan. 12. 17:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Sokminden szóba jöhet, ilyenek a törperazbórák, az elevenszülők, betta, néhány pontylazac. Ajánlom figyelmedbe az akvarista.hu kezdőlapján az 5 e-bookot új tagoknak, Horn-Zsilinszky: Akvarisztika c. könyvét, J. G.: A tökéletes akvárium, vagy bármit amit találsz. A diszhal.info-t is nézd át.
2011. jan. 12. 17:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Most szétnéztem és azt találtam, hogy az elevenszülők nem annyira igényesek az ételre, az akvárium vizére stb... Mit gondoltok erről?
2011. jan. 12. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
nekem bettàm van egy 21 literes akvàriumban =) nézd meg az ebookokat az akvarista.hu-n
2011. jan. 12. 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Az elevenszülők is igényesek, viszont nem annyira kényesek a vízparaméterekre. Ha halat akarsz tartani, mindenképpen jó minőségű eleségeket kell venned, szűrőt, vízmelegítőt, ez minden halnál alap. Az, hogy nem annyira kényesek azt jelenti, hogy nem kell lágyítani a vizüket, nem kell figyelni a ph-ra. Ha nincs 20-30 ezer forintod rá, akkor ne halakban gondolkozz.
2011. jan. 12. 18:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Mekkora akváriumod lesz?
2011. jan. 12. 19:04
 8/11 anonim válasza:
hát a sziámi harcosok ne túl igényesek és kis helyen is elvannak de nagyon szépek:D
2011. jan. 12. 19:10
 9/11 A kérdező kommentje:
Azért jött rám ez a hal mánia, mert már régebb óta szeretnék, csak most úgy tűnik lenne is rá lehetőség. Mikor kicsi voltam a nővéremnek volt harcoshala és az még most is nagyon tetszik. Utánaolvastam, és annak nem kell levegőztető, mert fel megy a víz tetejére levegőt venni, nem csak kopoltyúval lélegzik. Viszont nem tudom milyen akvárium lenne jó neki... Mit gondoltok a gömb akváriumokról? Eddig úgy tapasztalom megoszlanak a vélemények. És kb. hány literes akvárium az ideális? 15-20 liter?
2011. jan. 12. 19:35
 10/11 anonim ***** válasza:

50 liter alatt nincs haltartás. 1 db bettának minimum 20 literes, szűrővel, élő növénnyel, fűtővel.

A gömbakvárium pedig be van tiltva, törvényileg tilos benne halat tartani, mert állatkínzásnak számít. Olvass sokat a témában és csak utána kezdj bele.

2011. jan. 12. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!