Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi lehet az ezüst mollym baja?

RéPe kérdése:

Mi lehet az ezüst mollym baja?

Figyelt kérdés
Segítsetek! Az előbb vettem észre, hogy az egyik molly nagyon furcsán úszik, nekimegy az aljzatköveknek is néha, egyszer majdnem elfeküdt. Most bebújt a növénybe. Mi lehet a baja? Látszólag semmi kóros nincs rajta. Segítsetek! Nem akarok mégegy halat elveszíteni! Mit tegyek vele? Mit figyeljek rajta?
2011. jan. 12. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
még egyet? a többivel mi törtétn??
2011. jan. 12. 17:09
 2/11 A kérdező kommentje:

Most nem ez a lényeg. De megfáztak valószínű, amikor hoztuk haza őket. Egyébként lsd. korábbi kérdésem... Mitől pusztulhattak el a halak?...

Szóval most koncentráljunk a jelenlegi problémára, ha lehet.

Köszi!

2011. jan. 12. 17:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy jelenlegi probléma, egy betegségnél minden előzmény fontos lehet. Nehogymár nekünk kelljen keresgélni az előző kérdésedet, linkeld légyszíves, hogy tudjuk, mi a helyzet. Egyébként ez sokmindennek a jele lehet, valami nincs rendben a tartási körülményekkel. Darakór, bélgyulladás, mérgezés, sokminden szóba jöhet.
2011. jan. 12. 17:39
 4/11 A kérdező kommentje:
Úszóhólyag betegség lehet? Van, hogy fejre fordulva lebeg.
2011. jan. 12. 17:39
 5/11 A kérdező kommentje:
2011. jan. 12. 17:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Az jó ötlet, ha kiveszem egy külön edénybe? Vagy csak ártok vele?
2011. jan. 12. 17:44
 7/11 A kérdező kommentje:
De ha nincs semmi kóros rajta, a többiek jól vannak (látszólag), akkor hogyan fogom kitalálni, hogy mivel/hogyan kezeljem?
2011. jan. 12. 17:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát, vedd ki mindenképp, de ilyenkor már nem sok mindent lehet tenni. Nagyon valószínű, hogy rossz helyen vásároltál, a halak már annyira megviseltek és fertőzöttek voltak, hogy a kezelés sem segített. Elhanyagolták, nem kezelték őket, így a betegségek átterjedt a belső szervekre, akkor már nem sokat tehetsz. Ilyen előfordul, én is jártam így. Vannak radikálisabb kezelések, gyorsfürdők, de ezek a halak túl törékenyek, többet árthat mint használ.
2011. jan. 12. 18:00
 9/11 A kérdező kommentje:
Elment a molly.. :( délelőtt még nem láttam rajta semmi furcsát. Félek, hogy a többinek is lehet valami baja. Kellene most valami gyógyszert adni nekik?
2011. jan. 12. 18:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Én már nem gyógyszereznék. Egy kezdődő betegséget le lehet győzni, de egy kórosat már nem. Csak árt a vegyszerezés, főleg ha az ok nincs is meg. Remélem, hogy a többiek már átvészelik, ha 3 hétig tünetmentesek, akkor már megmaradnak.
2011. jan. 12. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!