Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A növények hosszából vissza...

A növények hosszából vissza lehet vágni?

Figyelt kérdés
Bocs,lehet hogy hülye a kérdés,de nem találok rá választ sehol.Tündérhínárról lenne szó,a teteje kezd egy kicsit bebarnulni és ritkulni, viszont alul tökéletesen szép.Ráadásul van olyan szár ami szinte már kinövi az akváriumot.Mégegyszer bocs, ha hülyeséget kérdezek,de ez az első növényem.
2011. jan. 11. 20:10
 1/7 Platypus ***** válasza:
100%
Igen, vissza lehet vágni, de az alja utána nem lesz túl szép. A felső részt le kell tűzni az eredeti szár mellé a talajba, így lesz szép sűrű bokrod. Első növénynek elég nehezen tartható fajt választottál.
2011. jan. 11. 20:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Kereskedésbe ajánlották hogy könnyű tartani,de pont ezért nem kérdezek ott,hanem inkább tőletek.A növényre pedig megpróbálok vigyázni,hamár egyszer megvan.Kösz a választ.
2011. jan. 11. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
az érdekes ha a tündérhínár felül barnul és alul szép mert ez pont fordítva szokott lenni. Nekem is van és amikor az alja elkezd barnulni akkor kiveszem és az aljából levágok, fontos hogy az aljából, hogy megmaradjon a hajtáscsúcs, visszadugom és nő tovább.
2011. jan. 11. 21:06
 4/7 Platypus ***** válasza:
100%

A kereskedésbe jó nagy hülyeséget mondtak. Ez egy nagyon fényigényes növény. Azért gondolják sokan, hogy könnyű tartani, mert ez az egyik legolcsóbb akváriumi növény. Ugyanis tavi körülmények között nagy tömegben termeszthető. Akváriumban viszont ritkán vannak elégséges fényviszonyok ennek a növénynek, és ez majdnem minden hínárra igaz. Ha a tetejével vannak gondok, akkor nem jósolok nagy jövőt a növényednek az adott körülmények mellett.

Ideális növények kezdő akvaristának: Anubias, Gömbalga, hólyagoslevelű vízikehely és a jávai moha.

2011. jan. 11. 21:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Lehet hogy furcsa,de ahogy írtam az enyémnek az alja szép.Sőt sokkal sűrűbb is.
2011. jan. 11. 21:12
 6/7 Platypus ***** válasza:
Az a gond, hogy a növénynek a tetején van a növekedésre képes része. A barnuló hajtáscsúcs, egészséges öreg levél kombináció valamilyen tápanyag problémára utal, még konkrétabban valamelyik mikroelem hiányára. Ha eddig nem tápoztál, akkor egy mikroelemes táp megoldhatja, pl. easy life profito, sera florena. Egyébként ezeknek a növényeknek nagyon sokat tud jelenteni egy kis napfény.
2011. jan. 11. 21:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Eddíg még nem tápoztam,de mostantól fogok.Sajnos a napfényt nem tudom megoldani.
2011. jan. 12. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!