Felsorolnátok nekem az összes olyan halat?
Pontylazacok, sügérek, Bölcsőszájúak, Gébfélék, Kalászhalak családja, Labirintkopoltyúsok családja. Melyikre vagy kíváncsi?
2011. jan. 10. 14:34
2/14 A kérdező kommentje:
szinte mindegyik (talán inkább a színes halak) meg harcsák... de ha van amelyik nem színes, de tetszik ahogy kinéz az is jó.
3/14 A kérdező kommentje:
lényeg, hogy egy 50-60 liter körüli aksiban elférjen és édesvízi hal legyen
és szürő van az aksiba? Milyen a hőfokja a víznek, van benne szürő tudod állitani? Növények?... Kicsit irhatnál az akvárium felszereltségéről és ugy midenki jobban tudna halat ajánlani:)
2011. jan. 10. 14:43
Bocs nem a szüröt hanem a fütöt tudod állitani?világitás?:)
2011. jan. 10. 14:43
6/14 A kérdező kommentje:
még semmi sincs benne :) azért szeretném tudni, hogy milyen halak közül választhatok és nekik megfelelően rendezem be. melegítőm az már van (be lehet állítani rajta a hőfokot)
Sügért semmiképp 50 literbe...200-300 liter alatt nem lehet sügerezni...ha nem értesz hozzá inkább ne mondj máskor hülyeséget.
Szerintem vegyél bele 10-12 neonhalat és 3 törpe szívóharcsát.
Vagy törperazbórákat, guppikat, garnélákat.
[link]
Ezek közül a legtöbb tartható 50 literesben, mivel pici halakról van szó. 1-2 fajnál többet a helyedben nem tennék bele, mert nagyon kicsi az akvárium, nem tud rendesen beállni a biológiai egyensúly, a sok hal meg terheli a vizet és szépen elkezdenek felgyülemleni a méreganyagok, amik sorba megölik a halakat.
2011. jan. 10. 14:59
nekem neonhalam van, guppim, algaevő hal, egy hím betta.
Szerintem lazacokat, pl neonhal 50l 6-8, kolibrihal 50l 5-6hal,ciklámenlazac 50l 8-12hal,királylazac...stb.
vagy elevenszülőket: guppi 30l 1 hím mellé 3 nöstény
vagy pl nagyon szép a betta8sziámi harcos hal)
[link]
de nézd meg ezt az oldalt itt nagyon jó információkat találsz:)
2011. jan. 10. 15:01
És sok-sok vízinövény. Ezen az oldalon azokat is megtalálod. :) Növényből minél több, annál jobb, ugyanis segít megkötni a méreganyagokat, oxigént termel, ami a halaknak kell, és széndioxidot vesz fel, amit pedig a halak kibocsátanak. Levegőztető, szűrő 0-24 órában menjen, mert éjjel a növények is oxigént használnak fel, mivel sötét van és nem tudnak fotoszintetizálni. Szűrőnek pedig azért kell mennie állandóan, mert ha leállítod, elpusztul az összes lebontó baktériumod, ami szépen mérgezi a vizet. És persze sok mindent ki is szűr, áramlást kelt, ami a növényeknek is hasznos, oxigén oldódását segíti (mozgó vízfelszín miatt) és hát megint csak a hasznos bacik, ők csak úgy tudnak élni, ha áramlásban vannak.
2011. jan. 10. 15:03
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, infókat! Kedves legutóbbi válaszoló: erről már volt szerencsém tájékozódni :) De azért köszönöm! A kolibrihal nagyon tetszik :D
Kapcsolódó kérdések: