Hogyan lehetne a legkíméletesebben cselekedni ebben a helyzetben?
Sziasztok!
Talán emlékeztek, darakórt észleltem két napja a halaimon. Segítséget kaptam Murr-tól és egy kedves halbaráttól. Tulajdonképpen alkudozni szeretnék Murrnál!
:-) Ugyanis a kezelést követő nap, teljesen eltűnt a "dara" a kis betegekről, és normálisan viselkednek! Senki nem adta fel és a pici mollyk is mind megvannak (egyenlőre).
Ezért, kedves Murr! Nem lehetne a második kezeléstől most eltekinteni? Félek, hogy sok lesz..a picik pedig biztos nem bírnák...28,5-29 fokon van a fűtés, ahogy javasoltad, a jódozatlan sót még csak most fogom adni a 30%-os vízcsere után, ha nem probléma. Mi a véleményed, véleményetek?
Előre köszönöm a válaszokat: Klara
Ui.: Remélem nálatok is javul az aranyhalak állapota!?
Igaz, nem nőhetek fel Murr nagyságához, ;)
De a válaszom NEM!
Nem lehet félbehagyni a kezelést, végig kell csinálni.
A darakórnak több fázisa van, az, hogy a látható tünetek eltűntek ígéretes dolog, de a gyógyuláshoz édes kevés.
Meg kell várni, hogy a kórokozók spórái elérjék a fejlődésükben azt a stádiumot, amikor már árt nekik a gyógyszer, mert ilyen állapotukban immunisak rá.
Bizony, a kollégák korábban keltek és még jókat is mondtak :) Az pozitív, ha múlnak a tünetek, de a paraziták még jelen vannak a vízben, ki kell írtani őket.
Az aranyhalakkal küszködök, sajnos nagy a távolság, így én is csak tippelgetek és telefonon adom a tanácsokat, sajnos szerintem náluk valami komolyabb fertőzés van, amit nem kezeltek csak tünetileg, így nem biztos, hogy túlélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!