Ez véletlenül nem állat kinzás, mit lehet tenni?
Történt ma, hogy elmentünk az állatkereskedésbe körül nézni hát eléggé rosszul voltam a látványtól,nagyon sajnálom a halakat...
Volt 3 hím betta mind a 3 egy kis méretű pohárba beledobva, az egyik nem tudom pontossan mi a betegség neve olyan mint ha a halat fátyollal boritanánk be , a másik kettő hevert a pohár alján és alig vette a levegőt.
kb egy 10cm es algaevő egy akkora pohárba volt beledobva amibe éppen elfért, nagyon rosszul nézett ki...
az akváriumba lévő halak sem éppen voltak éppen szép látványok, és egy kis akváriumba sok sok hal közé még egy 10cmes algaevő be volt nyomoritva...
a teknösök vizében több volt az ürülék már szinte mint a víz...
teljesen felháboritó, nem lehet ilyenkor valamit tenni???
Pont olyan kék bettát szerettem volni ami nagyon beteg volt....de náluk biztossan nem fogok vásárolni...
és ráadásul mindent nagyon drágán ad...
Állatkínzás, de sztem senki sem foglalkozik ilyesmikkel. Ha megnézed a tescoban is milyen akváriumban vannak a halak, alig bírnak megmozdulni.
Tuti van erre valami szabályozás, de gondolom senki sem ellenőrzi őket...
de ez állatkinzás debreceni halnapon egy kb 2mx 50cm x 50cm
akváriumban nem tudom pontosan szerintem 30-50 ponty volt
Ez több ponton is sérti az állatvédelmi törvényt, megnevezve:
1. A halakat életmódjuk szerint, tengeri, édesvízi, illetve brakkvízi akváriumi egységekben, recirkulációs vízrendszerekben
kell elhelyezni, melynek elemei – technikai megoldás függvényében – a bemutatási célt szolgáló akvárium,
a kiegyenlítõ tartály, a szûrõegység a keringtetõ szivattyúval és a csõrendszer.
3. Az egy-egy akváriumi egységben maximálisan elhelyezhetõ halmennyiséget az alábbiak szerint kell kiszámítani:
A bemutatási célt szolgáló akvárium (A) és a kiegyenlítõ tartály (B) literben számított térfogatának összegéhez hozzá
kell adni a szûrõrendszer által elõállított tisztított víz literben számított mennyiségét [szûrõegység (C) és a csõrendszer
(D) literben számított összes víztérfogata megszorozva a szûrõrendszer óránkénti forgatási rátájával (T) egyenlõ
az összes literben számított hasznos víztérfogattal]. Az így kapott értéket el kell osztani a következõ táblázatban
meghatározott 1 cm halra jutó víztömeg értékkel. Az eredmény a medencébe telepíthetõ halak összes testhosszát (L)
adja cm-ben.
Képletben:
A B C D T
E
L
+ + + ´
( ) =
I. Édes- és brakkvízi halak
A halak testhossza
1 cm halra jutó víztömeg literben megadva (E)
1. 0–20 cm-ig 2
2. 20 cm-t meghaladótól 100 cm-ig 10
3. 100 cm-t meghaladó 15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!