Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A halak levegőztetője felkavar...

A halak levegőztetője felkavarja a homokot és mi legyen vele szerintetek mert tiszta szutyok a viz?

Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem le kéne szórni valami apró kaviccsal.Én úgy láttam már több helyen is a homokos akváriumot hogy vékony kavicsréteg volt a homok tetején.Lehet hogy mások mondanak majd jobb megoldást.
2011. jan. 7. 20:33
 2/9 anonim ***** válasza:
El sem tudom képzelni, hogy hogyan kavarja fel. Porlasztókőről és légpumpáról van szó? Vagy belső szűrőről?
2011. jan. 7. 20:56
 3/9 A kérdező kommentje:
porlasztókö és levegőztető igen..
2011. jan. 7. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Ne engedd le teljesen az aljzatra, vagy gumizd rá egy kő tetejére.
2011. jan. 7. 21:46
 5/9 Platypus ***** válasza:
Én ilyet még az életben nem láttam, pedig volt nagyon finom szemcsés sivatagi homok is az akváriumban. Biztos, hogy a levegőztető a ludas? Ha nincs más szűrőd, akkor lehet azért is zavaros az akvárium. Egyáltalán mekkora, mennyi hallal, milyen szűréssel?
2011. jan. 7. 23:09
 6/9 Salx Narval ***** válasza:
Hát akkor nagy baj van, vagy az egész homokot ki kell cserélni durva folyami homokra, vagy a meglévőt alaposan át kell mosni.Akkor jó, ha felkeverés után 5-10 másodperccel a homok teljesen leülepedett, az-az, a vízben nincs lebegő homokszem.Értelem szerűen, addig kell mosni, amíg ilyen jól süllyedő talajt nem kapsz.Ha nagyon finom a homok, akkor sajnos ki kell cserélni durvább szemcsés un mozdonyhomokra, vagy osztályozott durva szemcsés kvarcra.
2011. jan. 8. 07:00
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
Azt elfelejtettem leírni, hogy valószínűleg nem mostad át rendesen és agyagot,földet tartalmaz, ezért zavaros.Mosd át a fent leírtak szerint.
2011. jan. 8. 07:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem mostad át a homokot rendesen...nekem afrikai sügéreim vannak 300 literesben (meg 2 54 literes nevelőben), mindegyik akváriumban a legfinomabb szemcséjű fehér kvarchomok van, volt, hogy a halak beásták a porlasztót és egy szemet nem keverte fel a vizet. A homokszemek tulajdonképpen apró kavicsok, ha rendesen átmosod nem maradhat közötte kosz, nincs minek felkeverednie...
2011. jan. 8. 12:16
 9/9 Katamarán válasza:
Mekkora akváriumban, milyen erős levegőztető van? Nem túl nagy bele? Próbáld meg feljebb tenni/ lógatni. Telemegy a halaid kopoltyúja a szmötyivel!
2011. jan. 14. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!