Milyen halak valók nekem? Kezdő vagyok. (bővebben lent)
Még csak tervezem a halak tartását. A szobámban 22-26 fok van, egyik sarka közvetlen az ablak mellett napfényes, a szoba többi része sötétebb valamivel. Nagyon tetszenek a betták, neonhalak, mézgurámik. Mint kezdőnek és az említett körülményekhez milyen halakat ajánlotok és mennyit? Nem gond, ha hetente 2-4 napot távol vagyok tőlük?
Amúgy 50-60 literesnél nagyobb akváriumot nem szeretnék.
A válaszokat előre is köszönöm!
A társas akváriumban általában ritkán szaporodnak, mert a hím halak felzabálják a nőstények ikráit, vagy nem is mindenképpen az ikrákat, az is előfordulhat persze, viszont a kis kikelt jövevény halakat is megeszik.
Pl ha látod hogy egy nősténynek nagy a hasa, azt különrakod 1 hímmel egy kisebb akváriumba, sűrű bozontos vékony szálú növénnyekkel együtt (mohák, hínárok).
Olyankor etesd a szülőket élő kajával (szunyoglárva, tubifex). És ha leikrázott a nőci, akkor 1 nap mulva vedd ki a szülőket. Aztán várj míg kikelnek a kishalak. Az ivadék kishalakat pedig etesd apróbb kajával (cyclops, diaptomust, vizibolha, jobbfajta lemezes tápok: sera vipan összemorzsolva, vipagran baby)
Nekem is 54 literes akváriumszettem van, hogy mennyi volt, nem tudom, karácsonyra kaptam pár éve. A márkája Aquael, amit csak dícsérni tudok.
Egyébként szerintem a legjobb akvarisztikai márkák a Tetra, Sera, aljzat tekintetében meg a JBL. Én ilyen temékeket használok, nálam jól beváltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!