Jelenlegi gyöngykavics 4-5 mm-es talajomat mire cseréljem?
Hali!
Barnás-vöröses a színe, googlezz rá. A finomságát nem tudom, amit láttam az 1-3 mm volt, de én is csak most fogok erre váltani, nem használtam még. Szerintem 10 literre biztosan szükség lesz, deciméterben szorozd össze az akvárium alapterületét és a kívánt vastagságot (olyan 6-8 cm legyen, attól függően, hogy hogy jön ki a csomag).
A JBL manado színe erős megvilágításban rémes tetőcserépvörös. Szárazon kellemes melegbarna, de az akváriumomban olyan szörnyen nézett ki, hogy végül befedtem az egész talajt mohával. De összességében egy jó kis talaj jó áron. Kicsit ültetni is nehéz bele, mert elég könnyű.
A kamerám kicsit fakított a színén, de ilyen volt az akváriumomban. Illetve most is ilyen, csak már nem látszik.
Gyanítom, hogy vannak különböző árnyalatai, mert egyes képeken olyan színe van, ami kizárt, hogy az enyém színéből kijöjjön akármilyen fényben. Hivatalosan egyetlen termék létezik, de legalább egyszer már biztosan változott, mert régen sokan panaszkodtak, hogy keményíti a vizet, az enyém viszont soha nem produkálta ezt, még új korában se. Eddig itthon csak pontosan ugyanezt az árnyalatot láttam. Alacsony megvilágítás mellett nem vészes annyira.
Keverni sose próbáltam, maradékom nincs, de a vadonban konkrétan árulnak kimérve, én is onnan egészítettem ki amikor utólag kellett még egy kevés.
Az ADA talajoknak gyönyörű színe van, csak előbb nyerni kéne a lottón.
Tavasszal raktam össze az akváriumot, azóta nem változott semmit. Most ilyen, már amennyi látszik belőle, és még az is árnyékban van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!