Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sürgős! Meddig bírják?

Sürgős! Meddig bírják?

Figyelt kérdés

Bátyámnak halat veszek a szülinapjára a 200l-es akváriumába.

Amiken gondolkozok: gurámi, mikiegér platti, guppi

A kérdésem a következő! Meddig bírják a zacskóban? Mert most mennénk a városba, de bátyámék nincsenek otthon, így nem tudom őket rögtön elvinni neki!

Nyilván nem egész délután kellene a zacskóban lenniük, hanem kb 1-1,5 órát, vagy felet nem tudom mikor érnek haza majd sógornőm rám csörög!

Addig nem bírják ki jól gondolom?

előre is köszi

22L

2011. jan. 7. 14:13
 1/7 A kérdező kommentje:
esetleg vigyek egy nagyobb befőttesüveget, és abba rakassam őket?
2011. jan. 7. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Kapnak oxigén cseppet a zacskóba ha kéred, de azért jó lenne minél előbb akváriumba rakni őket...
2011. jan. 7. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Annyit kibírnak, úgy kössétek be a zacskót, hogy feszes legyen, így tud beleforogni levegő. És próbáld meg olyan helyen tartani, ahol nem hűl ki a vizük. Az veszélyesebb. De kérhetsz oxigén tablettát is a boltban a vízbe. Nekünk debrecenből hoztak pestre 4 botia-t és kibírták :)
2011. jan. 7. 14:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha 1 órára kell csomagolni, akkor egy órára csomagolják, annyi vízzel, és levegővel, hogy kibírják. Nem írtad, hány halat vennél, ha sokat, az sok zacskó, sok vízzel, és mégtöbb levegővel. Így inkább egy bazinagy táska kéne, amiben ezek a csomagok elférnek.

Amire viszont nagyon kell figyelni:

1 Ne legyen a vizükben hőmérsékletcsökkenés. A szállításról, illetve az 1 órás várakozásról szintén nem esett szó, ha ezek nem fűtött helyen történnek, akkor várnod kell júniusig :)))

2 Szintén nem írtad, hogy a bátyád számít e a halakra. Feltételezem, ha van egy 200 lityós akija, valamennyire ért hozzá. Ha már telepítve van, nagyon nem fog örülni a halaknak. Ha másfajta ízlése van, vagy más jellegű az akvárium, szintén csak problémát okozol neki akár egy gurámival, akár a többi elevenszülővel, amiről írtál. Most milyen halai vannak? Tarthatóak ezekkel? Fér még hal az akiba? Ha még nincs hala, be van járatva az aki? Ilyen, és ennyi halat tervezett?

Ha magamból indulok ki, szeretem a halakat, nem tudok meglenni akvarisztika nélkül, és (pont ezért) ajándék halaknak örülnék a legkevésbbé.

Természetesen csak te ismered a pontos szituációt, de ezeket kalkuláld bele az ajándékozásba.:)

2011. jan. 7. 14:34
 5/7 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm mindenkinek.

Most hívott sógornőm, hogy mindjárt haza érnek:)

úgyhogy viszem is rögtön nekik, ha megvettem

2011. jan. 7. 14:37
 6/7 A kérdező kommentje:

beszéltem sógornőmmel, meg én is tudom, hogy milyen halakat szeret, még nincs benne sok neki.

De már van gurámi, miki platti biztosan örülni fog szerintem is és sógornőm szerint is, mert jövőhétnek akart még amúgy is bele venni halat bátyám.

2011. jan. 7. 14:39
 7/7 A kérdező kommentje:
igen ért hozzá, most adta el nemrég a 2 papagájsügérét, békés halakat szeretne, de még nincs neki sok
2011. jan. 7. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!