10 literes akváriumban tartom 2 aranyhalam. Ez megfelelő nekik?
Szerintem ez állatkínzás lenne!
Az aranyhalnak tudtommal minimum 100 literes akvárium kell!
10 literesben én maximum csigákat tartanák.
10 liter?? Halászlét főzől??
Te helyedben cápát tartanék 5 literes befőttesüvegben.
Ugye csak elírtad??És 100 liter.És még az sem nagy.
Komolyan mondom ezt nem hiszem el...az ilyeneknek még plüssállatot se adnék a kezükbe...
Olvass!!!
Nem!
Ezt most komolyan kérdezed?
Miért vennél 80ezerért 150 literest?
Akvarista.hu-n van egy rakás eladó, múltkor 450 literest láttam 25ezerért...mi meg a 300 literest bútorral (fa), világítással, aljzattal, belső szűrővel és fűtővel együtt vettük 100ezerért, vagyis csináltattuk és a srác adta hozzá a cuccokat...
Persze az eladó azért mondta, mert:
1: segg hülye és nem ért hozzá
2: el akarta neked sózni, mindegy milyen áron (ez a valószínűbb)
Nem az eladóra kell hallgatni hanem SZAKkönyvekben és SZAKhonlapokon, SZAKfórumokon kell utánanézni a halak igényeinek...
Teljesen igazuk van a hozzászólóknak. Erre CSAK negatív választ lehet adni.
A helyzet az, hogy nem kötelező a hobbiállat-tartás. De ha valaki bevállalja, akkor igenis adjon meg minden tőle telhetőt annak a bizonyos állatnak, hogy jól érezze magát.
És az állat meg fogja hálálni: a fajhoz tartozó viselkedéssel, szaporulattal, stb.
------------
Visszatéve az aranyhalhoz: értsd úgy, hogy a 100 literes akvárium az alsó határ, ami elképzelhető neki. Úgyhogy inkább felfelé gondolkodj.
Az a 10 literes akvárium, amiról írsz, kizárólag ívató/ellető akvárium lehet: kihelyezhetsz bele (azon belül elletőketrecbe) egy terhes plattit, vagy guppit, de jó benne ívatni lovacskalazacot, vagy neonhalat.
Aranyhalnak semmiképp! Érted??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!