Ez lehet a szülés jele?
Figyelt kérdés
Ma észrevettem hogy az egyik guppim keresi a nyugalmat,a hímeket próbálja kerülni (sajnos nem sikerül neki),de a nőstények mellett elég jól el van,már láttam azt is hogy nekiment a hímnek,gondolom azért hogy ne zavarja,fekete folt már van a hasa hátulján,ez a terhességi folt? Ha elkülönítem akkor nem érzi majd magát túlságosan egyedül,egyáltalán már különítsem?2011. jan. 6. 18:06
1/7 anonim válasza:
Igen az a fekete folt a terhességi folt. Jobb ha elkülöníted mert a nagyobbak akár megehetik a piciket! Nem fog egyedül lenni! Ne félj ettől! (= Mindenki szétszedi a halait. Vagyis akiket ismerek azok szétszedték őket és vártak míg a picik jobban megnőttek utána rakta be őket a többiekhez! (=
2/7 anonim válasza:
igen az az.:) nekem is ezután születtek kis guppik. 6 aranyos tarka kis guppi, és már egész nagyok.
3/7 Doruss válasza:
Igen, terhességi folt. Az hogy mikor szül, az attól függ, mikor jelent meg a folt, de ha a szülés messzebb is van még, nyugodtan rakd külön, úgy biztonságosabb, szerintem nem lesz egyedül, főleg, ahogy te is írtad, a nyugalmat keresi. Egyébként minden nagyobb hal, még a saját szüleik is megeszik a kicsiket, úgyhogy mindenképpen különítsd el. Aztán a nőstényt visszarakhatod, ha megszülte a kicsiket.
4/7 Doruss válasza:
Egyébként nekem 35 guppi született egyetlen szüléssel :) Már megnőttek, úgyhogy most azon fő a fejem, hogy hova vigyem őket :)
5/7 A kérdező kommentje:
1 hete van meg és már akkor is volt foltja.
A kishalak színben hasonlítanak a szüleikre,ha a hím kék akkor a kicsik is kékek lesznek?
2011. jan. 6. 19:43
6/7 A kérdező kommentje:
A kis guppiknak kell levegőztető vagy szűrő vagy elég berakni egy növényt?
2011. jan. 6. 20:18
7/7 Hfghnrxhx válasza:
Igen, kell szűrő..
Ha egy kis 20-25 literes nevelő medencébe teszed a kicsiket akkor elég egy légpumpás szivacsszűrő is. És igen a növény nagyon fontos hiszen ahogy megszületnek a kishalak egyből elbujnak, hanem az annyuk megeszi őket..
Sok sikert a tenyésztéshez😉😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!