Mi ez a kis zöld növény féle? (képpel)
Üdv!
Ez Lemna Minor,nekem is van,(apró békalencse)valószínűleg a boltból hoztad haza a vásárolt halakkal együtt! Nekem is így került bele az aksiba.Mivel elég gyorsan szaporodik,gyorsan belepi a vízfelszínt, és nem engedi át a fényt,úgyhogy kezd el pl. tésztaszűrővel kimeregetni. Egyébként kitűnően megköti a nitrátot,meg a nitritet. :)
köszönöm :)
amúgy az óriás valisneria, ha jól tudom.
nem is baj, örülök neki, ezzel az akváriummal amúgy is az volt a tervem, hogy kicsit sejtelmes, zegzugos legyen, majd ha nagyon zavaró eltüntetem :)
Szerintem nem eszik meg az aranyhalak. Hamar az ember agyára megy ez a növény, irtó gyorsan nő, és szeret feltapadni az akvárium oldalára amikor megy le a víz a párolgás miatt. Olyankor szépen rászárad és lehet vakarni.
Szerintem nem a legjobb a felszín takarására, mert csak egy rétegben nő, az az egy viszont átlátszatlan. A Riccia sokkal nagyobb tömeget tud hozni ugyanakkora takarás mellett, és a vízből kivett bomlástermékek mennyisége a zöldtömeggel arányos.
Az alatta lévő növény hólyagos vízikehely (Cryptocoryne aponogetifolia). Nagyon sokan tévesen fodros vízikalásznak hívják, valamelyik régi klasszikus könyv téveszthető ábrája miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!