Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi baja lehet a halaimnak?

Mi baja lehet a halaimnak?

Figyelt kérdés

54 literes akváriumban van 14 hal, illetve már csak 12:( mert reggelre elpusztult egy arany molly és egy algaevő harcsa.

Az eredeti felállás ez volt:

5 neonhal

2 aranyhal

2 algaevő harcsa

Hétfőn vettem hozzá: 1 sziámi harcost, 2 arany és 2 fekete mollyt.

Tegnap este már furcsa volt nekem a harcsa, mindig feljött a víz tetejére, lebegett, aztán hirtelen leesett a víz aljára, megpiszkáltam akkor arrébb úszott. A molly is ezt csinálta, és már kezdi a fekete is.

Van benne levegőztető, szűrő, fűtő, élő növények, a víz 23 fokos. Mindig este adok nekik enni, annyit hogy elfogyjon pár perc múlva. Szóval szerintem nem a kajával volt a baj, remélem nem éhen haltak.

2010. dec. 30. 11:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy visszaviszed az aranyhalat jó ötlet, de neonokat ne hozz addig, amíg pusztulnak a halak. Először csinálj részleges vízcserét, aztán szerintem darakórra vagy bakteriális fertőzésre kezeld le őket. Ha látsz dörgölőzést, fehér pöttyöket, ideges, hirtelen mozdulatokat, akkor az darakór. Ha felpuffadt a hasuk, akkor hasvízkór vagy bélgyulladás. Ha szakadozottak az uszonyaik, uszonyrothadás. Ha semelyik nem illik a képbe, akkor egyelőre csak legyen tiszta a víz és ne legyenek túl sokan. A hőmérséklet pedig legyen 26 fok. A legutolsó elpusztult hal halála után 3 héttel vegyél csak halat, különben csak tovább rontod a helyzetet. Az akvarisztika türelmet, odafigyelést érdemel, ha kapkodsz pórul jársz.
2010. dec. 31. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!