A szűrőt úgy érdemes fordítani az akváriumban, hogy a levegő, amit befúj, minél több helyre eljuthasson? Értem ez alatt, hogy inkább hosszában áramoljon a víz, mint keresztben?
Ne a levegő eljuttataása legyen a cél. A halak nem úgy lélegeznek, kb. mindegy, mennyi helyre jut el a bubi.
Arra kell törekedni, hogy az áramlás a mechanikai szennyeződéseket az akiban végigsöpörve, elhordja a szűrőig.
Ez lehet hosszában is, keresztben is, sőt slégan is, tökmindegy, a cél, szentesíti az eszközt. A lényeg, hogy okosan!
Külső szűrőnél arra kell figyelni, hogy a beszívó, és kifolyó cső ugyanarra az oldalra kerüljön, ill. ha van mellette belső, akkor egymást kisegítve, kiegészítve dolgozzanak.
A másik kérdésre:
Vízőség szempontjából, amit írtam, hogy a trutyi eltüntetése a cél, akármerre is áramoljon a víz.
A növények közül valamelyik kifelyezetten szereti a nagy áramlást, tehát ahogy mondtam, okosan, megtervezve kell telepíteni a növényeket is.
Egyébként a profi, kimondottan növényes akikban akár 8-10 -szeres óránkénti vízforgatás is van, egy átlag növényes-halas akiban, meg ha rendesen beáll a szűrő, akkor jó ha eléri a 3-4-szerest, úgyhogy nem lehet gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!