Brigi ^^ kérdése:
Fátyolfarkú aranyhal tartásához miket kell tudni?
Figyelt kérdés
Csomó helyen utána néztem, de teljesen mást írtak, mint amit mondott az állatkereskedésben az eladó... Remélem , hogy tapasztalt aranyhaltartók többet tudnak nekem mondani! :) (gondolok itt: az etetésre, a víz hőmérsékletre, a berendezésre---> a talaj színére, a növényekre, búvóhelyekre, min. hány literes akvárium (nekem 20,5 van)...stb, minden amit tudtok)2010. dec. 27. 17:46
1/9 anonim válasza:
Aranyhalnak 100 literes akvárium kell, szóval a te 20 literesed nem lesz elég...válassz inkább 1 db bettát bele vagy garnélákat.
2/9 anonim válasza:
Én most egy 130 literes akváriumban tartok 4 fátyolfarkút és egy ancit. A vizük 22 fokos, a talaj nagyobb szemű kavics, néhány szőlőággal, kerámia búvókákkal. Növények: egy elég nagy tavirózsa, egy anubias, néhány tő hólyagos vízikehely és valisneria. Heti 20-30 litert vizet cserélek, erős szűrés mellett. Kaját naponta kétszer kapnak, keveset: Egyszer aranyhaltápot, egyszer zöldségmixet (borsó, kukorica, répa, uborka, kevés szúnyoglárva). A 20 és fél literes akvárium nem alkalmas a tartásukra, abba inkább egy szem betta javasolható.
3/9 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy nagyon kevés a 20,5 liter, és mivel nem vagyok állatkínzó, ezért inkább nem fátyolfarkúm lesz :'(... Először bettát szerettem volna, de a családom kiakadt, h CSAK EGY BETTAAAA??!! -.- ahjjj...
2010. dec. 27. 18:29
4/9 anonim válasza:
Ezen miért kell kiakadni?
Egy gyönyörűen növényesített, igényesen berendezett 20 literes egy bettával megkoronázva simán vetekedhet egy agyontelepített vegyeshalassal. Ne a szüleidre hallgass, hanem az eszedre és ismereteidre utalva találd ki, hogy abból amid van, mit lehet kihozni. Hidd el, elégedettek lesznek vele, ha meglátják a dzsungelben úszkáló peckes kis bettát :)
5/9 A kérdező kommentje:
Teljesen úgy gondolkodok mint te :) Nagyonis egyetértek :DD
2010. dec. 27. 20:57
7/9 A kérdező kommentje:
szerintem a legjobb szó rá :)
2010. dec. 30. 12:19
8/9 anonim válasza:
Szépen be lehet rendezni a bettás akváriumot is, remélem végül nem aranyhalak kerültek bele.
YouTube-on láttam a múltkor egy vicces berendezést:
9/9 A kérdező kommentje:
Egy kék színű betta úszkál benne, bár egy fátyolfarkú aranyhal is gyönyörű... :) Ez a berendezés tényleg elég jó x)
2010. dec. 30. 18:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!