Kedves 79%-os, nem tudom feltűnt-e, hogy a Duna egy természetes vízfolyás, és mint olyan, nincs szüksége levegőztetőre.
2010. dec. 26. 21:35
12/30 anonim válasza:
Szűrő még azért is kell, mert mozgatja a vízfelszínt, a vizet. Ha ez nincs, akkor beáll, bedöglik a víz. Miért nem tudtok rászánni 3-5ezer ft-ot egy belső szűrőre? Aki ennyit sajnál, az ne tartson halakat!
2010. dec. 26. 21:37
13/30 Doruss válasza:
Az oxigén miatt. Egyébként ha nincs túlzsúfolva az akvárium és elég növény van, akkor nem kell.
Viszont a szűrő is visz levegőt a vízbe, és keringeti, tisztítja. Anélkül undorító lenne a víz, mert egyszer, mikor nyaralni mentünk egy hétre, lekapcslotuk az áramot, így a szűrő se ment, az etetést is automata haletetővel oldottam meg. Sok a növény, így a halak túlélték, de irtó szutykos lett a víz, szerintem előbb-utóbb abba pusztultak volna bele.
2010. dec. 26. 21:37
14/30 anonim válasza:
Ha nincs túl sok halad, akkor nem KELL a levegőztető.
Tudod a légköri oxigén oldódik a vízben, hacsak nincs a fedőüvegig feltöltve vízzel.
Tanulhatnál némi fizikát és némi halélettant.
És a természetes vízfolyásba hogy megy bele az oxigén?
2010. dec. 26. 21:53
15/30 anonim válasza:
Utolsó: szerinted ha nem mozog a vízfelszín, hogy oldódik bele oxigén? Sehogy...ezért van az, hogy ha a szűrő kimeneti csöve fodrozza a vízfelszínt, akkor kevés halnál és sok növénynél nem fontos. És szerinted a folyónál hogy kerül bele az oxigén? Tanulj te egy kis fizikát, mert ennyire hülye nem lehet valaki. A folyó folyik, ergo hullámzik, ez által beleforgatja a hullám a levegőt a vízbe...ha nem mozog a víz, akkor bedöglik. Lásd pocsolyák, belvizek, árkok. Milyen büdös tud lenni nyáron, amikor belerohad minden. Gondolkozz, mielőtt másokat oktatnál ki.
2010. dec. 26. 21:58
16/30 anonim válasza:
Ja különben a co2 vízből való eltávolítása ugyanolyan fontos, mint az oxigénutánpótlás.
2010. dec. 26. 21:58
17/30 anonim válasza:
Már megint hülyeséget beszélsz. Miért kellene eltávolítani a CO2-t? És akkor a növényeid mit vesznek majd fel? Azonnal kidöglik az összes. Ezért kell sok növény. Felveszi a CO2-t amit termelnek a halak, és oxigént bocsátanak ki, amit pedig a halak vesznek fel. Természetes körforgás.
2010. dec. 26. 22:00
18/30 anonim válasza:
85%-os szerinted, ha nem hullámzik a víz, akkor nincs gázcsere?
Én tudom, hogy kerül a vízbe az oxigén legyez az a Duna vagy az akvárium vize.
2010. dec. 26. 22:01
19/30 anonim válasza:
Akkor meg miért mondasz hülyeséget? Magadnak mondasz ellent. De mindegy, hagyjuk.
2010. dec. 26. 22:04
20/30 anonim válasza:
Most magad ellen beszélsz:
szóval, ha van növény akkor az a co2-ből oxigént állít elő ergó nem, szükséges levegőztetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!