Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért jönnek fel a halaim a...

Miért jönnek fel a halaim a víz felszínére "enni" a buborékot?

Figyelt kérdés
Meg voltak etetve reggel, de lehetséges hogy mégis éhesek?
2010. dec. 23. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Levegőztetőjük van? Ha nincs akkor az a probléma. Így próbálnak oxigénhez jutni, mivel a vízben nincs. Hozzáteszem ha ez megvan és van oxigén a vízben akkor én este etetnék, hogy nappal ne ezt lásd :D
2010. dec. 23. 20:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát van nekik :S De lehet jó tanács :D
2010. dec. 23. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Ugye most kezdtél akváriummal foglalkozni?

Nem etetted túl a halakat? Az szokott a leggyakoribb hiba lenni az elején...

Nem zavaros a víz?

2010. dec. 23. 20:48
 4/7 gfero ***** válasza:
biztos hogy nem éhesek .vagy a víz paraméterei nincsenek rendben vagy labirintkopoltyus halaid vannak azért jönnek fel levegőt venni
2010. dec. 23. 20:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem javulna a helyzet akkor cserélt le a víz egy részét,mert lehet sok az ammónia és a nitrát és ezek az anyagok gátolják az oxigén felvételt és túletetéstől elég hamar felgyülemlenek a vízben.
2010. dec. 23. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Először is írd le, milyen halaid, hányan, mekkora helyen és milyen szűrővel vannak. Ez után kezdhetünk értelmes válaszon gondolkozni.
2010. dec. 24. 02:00
 7/7 A kérdező kommentje:

02:00 - Két aranyhal (kalikó, és egy fekete). Egy olcsóbb szűrőjük van. Egy műanyag hengerbe van egy szivacs, amit hetente egyszer ki kell mosni.

20:48 - Igen. Azaz már voltak halaim de ők újak, és az akvárium is új. A boltos azt mondta egy csipettel adjak nekik. Én igy tettem, úgyhogy szerintem nem emiatt. Az elején (azt hsizem a 2. napon) bezavarosodott de aztán következő napra újra tiszta lett.

20:58 - Hogy érted hogy a "paraméterei"? Rákerestem a neten, és nem hozta ki hogy az aranyhal labirintkopoltyús hal, de lehet hogy csak én nem találta meg.

22:30 - Valószínű lassan úgy is le fogok venni belőle, és tisztát rakni nekik.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)

2010. dec. 25. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!