Mi lehet az egyik foltos páncélos harcsával?
Kérlek segítsetek, kicsit megijeszt! Kb. 1 hete elkezdett sokkal többet enni, mint amennyit szokott, gömbölyűbb is lett. A márnák elől is képes elenni a víz tetején a kaját (ott fenn az üveghez "tapadó" tubit, szúnyoglárvát szürcsöli be)! Már végleges méretű példány.
Hőm.: 23-24 fok, vízcsere hetente 15%, etetés: napi 1-2x (tubi, szúnyogl., spirulina, granulátum, ritkán lemezes, daphnia), heti 1 böjtnap.
Rajta kívül még 2 db aeneus és 1 db 2cm-es foltos páncélos van. (Nem én válogattam így össze, két csapat kialakítását tervezem, ha meglesz a másik akvárium is.)
Nem igazán ismerem a páncélosokat, de szerintem vagy ikrás, vagy bélgyulladás lehetséges túletetés miatt. A hasvízkór nem valószínű, mert a tartási feltételek jónak tűnnek és az más tüneteket is produkálna. Előbbire a kezelés legalább 1 hét koplalás.
De remélem jön valaki aki tart belőlük és megnyugtat, hogy csak ikrás :)
Köszi a választ, minden a rendes kerékvágásban megy tovább! Nem kapott annyit enni a haspók, és most vissza is nyerte a versenysúlyát (mikroszkópozásból maradt egy pipettám, azzal adtam a többieknek szinte a szájába a falatot, miután az ominózust elcsaltam).
Kellemes Ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!