1hete vannak halak 36 literes aksiba és már kezd furi szaga lenni a víznek. Mi lehet az ok?
Ennyi halhoz nagyon kicsi az akvárium, nyilván a halak sínylődnek csak. El kellene ajándékozni a többséget, egy 36 l-es akvárium max 2-3 neonhal méretű halacskának elég- de inkább egynek sem, a tisztítása miatt.
Vegyetek egy nagyobbat, a nálatok lévő halak létszáma alsó hangon 100 l-es akváriumot jelent.
Természetes jelenség egy hét után, hogy kezd fura szaga lenni, ez meg fog változni. Más jelenségeket is tapasztalhatsz majd, szerencsés vagy ha csak ennyit, és nem zavarosodik, stb. :) Azért van, mert most kezd beállni a biológiai egyensúly az akváriumban. Azt mondják, hogy egy jól működő akváriumban a víz "szaga" olyan, mint a frissen megázott földé, hát nekem már jó régen vannak halaim, és tényleg arra emlékeztet, tanúsítom. De a legutóbbi akváriumom beállításánál nekem kellett egy hónap hogy minden rendben legyen a vízzel és halakkal, úgyhogy ne aggódj:)
A halak számával kapcsolatban, hát többet már tényleg ne vegyél! És rendezd be szépen növényekkel, és legyen búvóhelyük ha már így alakult! Sok örömöd lesz a halazásban, remélem!:)
Még annyit az első hozzászólónak, hogy igen, igaza van, de sokan kezdik egy kis akváriummal, mint ahogy én is annak idején, és én szerintem, aki guppykat(4), páncélos harcsákat(5), algaevőt(1) tartottam benne, nem feltétlenül szenvedés a halaknak.
Bár most hogy nagyobb van, összehasonlíthatatlanul könnyebb vele takarítás szempontjából, de szerintem Te is eltúloztad kicsit hogy max. 3 neonnak elég ennyi víz, ez azért szerintem nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!