A guppik dörgölőznek mitől lehet?
Néha elég vadul hozzá dörgölik magukat a kövekhez illetve az aljzathoz.
Ebben csak az a fura,hogy nem egyszerre csinálják,ezt úgy értem,hogy látom az egyik halat,hogy ezt csinálja de másnapra már el is hagyja,akkor egy másik hal kezdi el és így felváltva.
Először arra gondoltam,hogy valami betegség de egy idő után eltűnik pár napra a vakaródzás majd megint újrakezdik.
Már egy hónapja csinálják mióta megvannak és nagyjából pár halat érint csak a dolog,a többi ellenállóbnak tűnik.
Valami parazita lehet? Vagy betegség,de ha az akkor miért nem terjed szétt az egész akiban?
Van itthon,darakór elleni szerem,valami JbL-es cucc.
Mikor megvettem a halakat akkor,láttam rajtuk néhány fehér darakórra utaló pöttyöt,de aztán eltűntek ezek a kis fehér valamik a halakról.
A kezeléssel még várok kockáztatok egy kicsit mivel egyre kevésbé fordul elő ez a jelenség.
Gyanítom az üzletben nem voltak megfelelőek a tartási körülmények,nálam pedig jobban érzik magukat és ellenálóbbak lettek.
nyomorult halam van amik nem is túl szépek és elég satnyák,lehet megszabadulok tőlük,a többi szép és életerős és nem is vakaródznak,legalábbis már nem.
Meg gondoltam megsózom egy kicsit a vizet de féltem a baci kultúrát a szűrőben.
2 nyomorult halam van
Előbb a 2 lemaradt
Már beöntöttem nekik a gyógyszert,nem vártam tovább.
Csak vonakodtam mert nagyon megterhelők az 50%-os vízcserék 220 literesben.
Mivel nem tűnik túl súlyosnak a helyzet ezért gondolom 5-6 napos kezelés elég is lesz.
Olvastam,hogy jót tesz a só ilyen esetekben vagyis,hogy gyorsítja a gyógyulást.
Mennyi sót kell adagolni?
A guppik mellet vannak még páncélos harcsák,ékfoltos razbórák és ancik is.
Hát tényleg soknak hat mivel ez 200 literben épp fél kiló még több is egy kicsivel,de ez igy kb 3 ezrelékes koncentráció ami így már nem is hangzik olyan soknak
De megbízom benned,meg fokozatosan adagolom be 2 nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!