Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A halaknak éjjel is kell a...

A halaknak éjjel is kell a levegözetetö?

Figyelt kérdés

Ma lettek halaink, viszonylag jól türtek mindent!

Ettek szépen, a höfok megfeleö, az megy éjjel is!

A levegözetetönek menni-e kell mindig?

Illetve a neont kikapcsolhatom, vagy hagyjam?

2010. dec. 16. 22:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Utolsó! Keringtető alatt mit értesz? Ugye nem a szűrőt? Mert azt tilos kikapcsolni, mert elpusztulnak a lebontó baktériumok, aztán meg amikor beindítod a szűrőt, akkor beleköpi a vízbe. Aztán nincs ami lebontsa majd a halszart meg kajamaradékot, tele lesz a víz méreganyagokkal és elpusztulnak a halak...nekem is sügéreim vannak (afrikai) 300 literes akváriumban, van egy külső szűrőnk, egy powerhead szivaccsal és még külön porlasztó is. És így érzik magukat nagyon jól. A sügérek amúgy is nagyon érzékenyek a vízminőségre, egy kis romlás vagy egyensúly felborulás is előidéz betegséget (tapasztalat). De ezt már leírták előttem is azt hiszem. A világítást meg nem azért kell lekapcsolni, hogy a halak meg te tudj aludni, hanem azért, mert ha napi 10-12 óránál többet világít valaki, akkor könnyen bealgásodik az akváriuma. De már ezt is leírtam.
2010. dec. 17. 14:41
 12/15 anonim ***** válasza:

A levegőztetőnek inkább éjjel kell menni.

Ilyenkor ugyanis (sötét lévén) nincs fotoszintézis, ami O2-t termelne, és jól jöhet egy kis rásegítés.

De ennek inkább csak lágy vizes, növénnyel hallal gazdagon telepített akiban van jelentősége.

Átlagos akiban, nem igazán kell levegőztető, mert általában a szűrő áramoltatja annyira a vizet, hogy hullámozzon a felszín. Az oxigén beoldás pedig a megnövekedett felületen általában elég.

2010. dec. 17. 16:20
 13/15 A kérdező kommentje:

Na most akkor döntsétek már el, hogy mi van!!:))

21 L-es az akvárium, van benne 9db hal!

3neon, 1tapadóharcsa,1 balckmolli,a többit nem tudom, talán plattik!

Vettem hozzá vizmelegitöt ami automatikus!

22-24 fokon van!

Van bennt egy neon,ledes megvilágitású, egy hömérö, és a levegözetetö ami szürö is egyben!

Nincs bennt sok növény!

Tegnap este kikapcsoltam a neont, aztán 20perc múlva a levegöztetöt is!

Reggel óta megy minden!

A levegözetetö, mivel kicsit nagy az akváriumhoz képest, ugy oldom meg, hogy általában 20-30percenként bekapcsolom nekik!

Még nem uszkáltak a viz tetjén:)

A hómérséklet állandó 22-24 fokos!

Nemrég ettek , ha bajuk lenne szerintem nem tüntették volna el 3mp alatt!

2010. dec. 17. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:

A szűrő, az szűrő. Általában levegőztetni is tud, mert kihasználják a tevezők az áramlás lehetőségeit, és van ilyen opció. De ettől nem levegőztető, hanem szűrő.

A levegőztető, az egy légpumpa, (az akin kívül) van rajta egy légcső ami bemegy az akiba, és a végén egy porlasztó. Ez, ilyen szeteltséggel csak levegőztetni tud, szűrni nem.

Ennek a neve az, hogy levegőztető, tehát ha ezt mondod, minden hozzáértő erre fog gondolni.

Az még mindig nem derült ki, hogy konkrétan milyen szűrő, (nevezzük innentől így, mert ezek szerint levegőztetőd nincs) de ha esőztető van hozzá, gondolom motoros.

Ebben az esetben ÁLLANDÓAN!!! ÉJJEL NAPPAN JÁRATNI KELL!

A vizet ugyanis nem a szivacs szűri meg, hanem a szivacsban megtelepedő baktérium kutúrák. Ezek aerob baktériumok, az életbenmaradásukhoz a víz áramoltatása szükséges.

Olyan nincs, hogy túl nagy. Ha harmincszor akkora lenne, se lenne túl nagy. Minél nagyobb, annál jobb. Esetleg az áramlás lehet nagy, amit csinál, de ezze a félóránként ki-be kapcsolás nem megoldás, mert amikor megy, akkor úgy is nagy. ha beáll a szűrőd, (eliszaposodik a baciktól) annyira le fog csökkenni az áramlás, hogy még kevés is lesz.

A beoldott O2 se lehet túl sok, mert erősen túltelepített (ráadásul rosszul megválasztott halakkal) akváriumod van.

Ha zavar a csobogás, az esőztetőt tedd a vízfelszín alá 1 cm-rel, és a kifolyó kis lyukakat irányitsd kicsit felfelé, hogy az áramlás is megmaradjon, de a vízfelszínt is hullámoztassa. Így elég O2 lodódik be.

2010. dec. 18. 14:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Aha, 21 literben van 9db halad, az elég sok, akkor menjen a levegő mindig, mert elég hamar elszívják egymás elől az oxigént.

Ha egy 60-be lennének ugyanezek akkor kikapcsolhatnád éjjelre, mert ott több a víz.

2010. dec. 19. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!