Miért vannak fehér "szöszök" az akvárium üvegén?
Figyelt kérdés
Lassan egy hete indítottuk be az akváriumot, szűrő megy folyamatosan, és használtunk tetra safestartot is, és egy napja kis fehér szösz-szerű képződmények jelentek meg az akvárium üvegén, meg a köveken. Mitől lehet ez? Hal nincs benne...2010. dec. 7. 15:48
1/8 anonim válasza:
Szerintem semmi vészes, talán valamit nem mostatok el eléggé. Például én növényt aljzattal együtt szoktam átültetni, abból is kavaródik fel üledék, a frissen telepített akváriumban pedig lerakódik. A halfogó hálóval kapargassátok le, ha könnyen lejön, akkor nincs probléma, a szűrő össze fogja szedni, majd néhány nap tisztítsátok ki. Ha viszont valamilyen élőlénynek látszik, például penésznek vagy élősködőnek, akkor írjátok meg.
3/8 A kérdező kommentje:
belenyúltam megnézni és igazából ilyen nyálkás réteg az egész, és így lengedez,ahogy a szűrő mozgatja a vizet... a másik akváriumban vannak a halak, de az is hamar benyálkásodott, kábé 2-3 nap alatt
2010. dec. 7. 18:37
4/8 A kérdező kommentje:
ja, és nincsen élő növény. egyszer vettem, de kirohadt, egy pár hal is elpusztult utána szóval elment a kedvem a próbálkozástól :(
2010. dec. 7. 18:38
5/8 gfero válasza:
nem lehet hogy túl sók tetra safet raktál bele
6/8 A kérdező kommentje:
A doboz 60 literhez elengendő, nekem 50 literes az akváriumom..nem tettem bele az összeset. Egyébként akvárium szélére akasztható külső szűrőm van, folyamatosan megy maxon, lehet az a baj? részleges vízcsere segít?
2010. dec. 7. 20:37
7/8 gfero válasza:
30%vízcsere jó lenne ,lehet hogy valamiért túl sók szerves anyag halmozódott fel .le kéne mérni a víz paramétereit .ha nincs otthon teszted 300ft lemérik bármely akvarisztikai boltban
8/8 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ:) nagyon aggódom így nem merem belerakni a halakat, de akkor ezt megpróbálom...
2010. dec. 7. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!