Az akváriumi halak mennyit fognak fel abból, hogy korlátozott lehetőségük van az úszkálásra?
Biztosan.
Számoljunk 2 centis halakkal és legyél te 2 méter (tudom, nem pontos, de így könnyű számolni).
Ha beraknának egy 20 ezer literes akváriumba úszkálni, érzékelnéd a határait? Ez 20 köbméter.
Persze.
Ők is érzékelik.
Szerintem, ha megfelelő környezetet biztosítasz a halaknak, tökéletesen jól érzik magukat. Természetesen a méretükhöz kell életteret választani, dúsan betelepíteni növénnyel, megfelelő hőmérséklet satöbbi. Így szemmel láthatóan boldogok lesznek, kergetőznek, bújkálnak, keresgélnek, szaporodnak, táplálkoznak, van életkedvük. Ha rosszul éreznék magukat, akkor elpusztulnának. Csak ne egy boltban található zsúfolt kicsi akváriumot nézz meg, hanem egy szép otthonit.
A másik a teknős amit említesz, nekem az is van. Bár a terráriuma nem túl nagy, de rámpát építettem hozzá, így szabadon jár-kel a lakásban. Keresi a társaságunkat, követi az eseményeket, keresi a legjobb napozóhelyeket, alig várja az etetéseket. Nincs sokkal korlátozottabb helyzetben, mint a szabadban. Bár nagyobb lenne a helye, de ugyan ezt csinálná.
Dícséretes hozzáállás, ha több ilyen lenne, nem lenne annyi olyan kérdés, hogy "Miért pusztulnak a vitorláshalaim a 60 l-es akimban?"
Jól látod a helyzetet, felfogják, de egy 100 asban azért lehet neonokat tartani. (persze nem végtelen számút)
Ahogy már írták, változatosan kell berendezni, tudjanak bújkálni is, meg legyenek nagyobb nyílt részek, ha a többi is stimmel, (kaja, vízkémia) az szerintem korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!