Már csak hatan vannak, pedig rendesen etetem őket. Miért hajlamosak ezek a kannibalizmusra?
2012. dec. 1. 15:22
12/17 Cerberosz válasza:
Nos szerintem a piranhák igen is szép halak a vöröshasúak különösen. Az élő állattal való etetés valóban elgondolkodtató téma egyfelől nem valami humánus, illetve elítélendő egy másik élőlény nem is kevés szenvedése miatt. Másfelől szerintem a ragadozóknak néha szükségük van arra hogy azt csinálják amire teremtve lettek. Nem hiába jobb az élőeleség(tubi,bolha,artémia) a "normál" akváriumi halaknál mint a fagyasztott vagy a gyári. Azokat is ugyan úgy megeszik... És akkor nem egy másik élőlényt cuppant be a cuki hal nem??? Van aki guppi/garnéla tenyészetet tart fent és azzal eteti a sügereit. A kérdező valószínűleg nem szadista mert akkor azt is élvezné hogy egymást szétszedik... ebből jön hogy minél jobb körülményeket szeretne nekik biztosítani. Ennél fogva szerintem néha igen is kell nekik élő eleséget adni lévén a piranha igazi ragadozó. A kannibalizmus előfordul, főleg a gyengébb, növekedésben visszamaradt esetleg sérüléstől legyengült egyeddel hamar végeznek. Ha kicsi nekik a hely szintén leredukálják a létszámot amíg nem érzik jól magukat. Ha nem fiatalon vetted őket és idegen piranhát tettél közéjük azt is elintézik seszperc alatt. A diszhal 5-6 egyednek ajánl 600 litert nos szerintem van hogy túloz kicsit az oldal de itt nem. Egy olyan halnál ami ennyire hajlamos az agresszióra muszáj megfelelő méret én inkább rádobnék még egy 100-200 litert biztos ami biztos. Megelőzni rendszeres etetéssel kísérletezd ki mennyi az ami elfogy. Illetve ha látod hogy van olyan egyed akin sérülés van elbújik, sokkal kisebb mint a többi azt el kellene különíteni/ajándékozni mert hamar kaja lesz belőle. Bocsi a hosszúságért.
2012. dec. 2. 10:03
13/17 anonim válasza:
800 liter alatt nem igen tartanék 6 darabnál többet.
Azon kívül, amit már írtak, hogy az élő állatokkal való etetésük kihozza belőlük az igazi énjüket, ez igaz. De lehet őket etetni élő eleséggel, csak akkor az akváriumuknak kell iszonyat nagynak lenni.
Egyszer kaptam figyelmeztetést, mikor megemlítettem ezt a guppi tenyészetes témát, hogy sügereket/bettákat etetni az ivadékokkal :) Kaptam olyanokat, hogy ha majd nekem lesz gyerekem, azt reméli a kedves hozzászóló, hogy azt is megeszi valami :)
2012. dec. 2. 12:27
14/17 Cerberosz válasza:
Ezért is írtam a + 100-200 litert. Jézusom... Nagy az isten állatkertje, kíváncsi vagyok ide kerül-e olyan.XD
2012. dec. 2. 12:56
15/17 anonim válasza:
13-as válaszoló : Jó fej lehet a szóban forgó emberke :D Milyen jószándékú :)
2012. dec. 10. 19:44
16/17 anonim válasza:
sztem ez kamu kérdés...
2012. dec. 10. 21:15
17/17 anonim válasza:
Ha teljesen eltűnt és fedett az aksi akkor bizony megették a többiek. Nyers hússal is simán etethetőek még a virslit is szeretik nem igen válogatnak.
A videóban szereplő akvárium tulajdonságának meg csak egy laza fürdőzést kívánok az Amazonas medencéjében ahol testközelből is élvezheti kedvenc halacskái táplálkozási szokásait.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!