Miért vásárol halat az, akit annyira sem érdekel az egész, hogy olvasgasson néhány órát a legalapvetőbb igényeikről, a tartás feltételeiről, lehetőségeiről?
Mielött belekezdtem az akvarisztikába ,sokat olvastam itt a neten .Mégis volt hogy feltettem itt kérdést ,mert kíváncsi voltam személyes tapasztalatokra is .
Voltak dolgok ,amikről ellentmondásos cikkeket olvastam ,és bizonytalan lettem .Hála az égnek hogy itt többségben segítőkész emberek vannak ,és hasznos válaszaikkal sokat segítettek a kezdetek kezdetén .Azzal én sem értek egyet ,hogy egyszerűbb embereknek ide beírni egy mondatos kérdést ,és válaszra várni egy kis utána járás helyett.Valószínűleg vannak olyanok is akik jó poénnak veszik hogy feltesznek egy kérdést,és otthon ezen röhögnek .
Igen, van, aki viccből tesz fel kérdést, de sajnos személyesen is tapasztalom a nemtörődömséget. Valaki, aki személyesen segítséget kért tőlem, úgy gondolta, hogy azért pusztulnak a halai, mert megöregszenek. 1 hónap után... Így folyamatosan vette az újakat...
Kérdezni meg én is szoktam, kell is, hibázok is, de azért gondolkozzunk már... :(
Sok súlyosan hülye emberrel találkoztam már. A kedvencem egy nő volt, aki egy kereskedésben panaszkodott, hogy döglenek az aranyhalai. A sztorija: százvalahány literben féltucat aranyhalhoz vett kb. még annyit, majd sorra elkezdett dögleni az összes. Vizet nem cserélt, csak kiszedte a dögöket és sopánkodott. Egy hét múlva ment a boltba, hogy az itt vett halai "megfertőzték" az övéit és antibiotikumot kért, mert az erős gyógyszer, súlyos problémára meg az kell. Végighallgattam, próbáltam elmagyarázni hogy inkább a vizet kéne kissé gyakrabban cserélnie, egyik fülén be, a másikon ki, végül kért valamit az eladótól, asszem bactopurt kapott és távozott.
Akit nem érdekel, hogy egy élő állatnak milyen igényei vannak, annak kalapáccsal se lehet a fejébe verni, hogyan kéne. Ráadásul úgy látom, az eladók se igyekeznek nagyon. Ha jól tudom, ma már érvényben van egy olyan szabály, hogy minden eladott állat mellé kell adni tájékoztatót, de én ilyet még soha nem láttam. Én sem értem, minek annak hal, aki annyit sem hajlandó megtenni ami minimálisan kell ahhoz, hogy ne forduljon fel. De ha el is vegetál, egy beteg hal a lehangoló látványával nem felel meg nagyon a "díszállat" kategóriának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!