Guppi hím csak kornyadozik és reggelre a farokúszója is meg lett tépázva. Szervezhetem a temetést?
Figyelt kérdés
Arra lennék igazából kíváncsi, hogy talán vmi fertőzés ütötte fel a fejét, vagy csak genetikai selejt? Pár nappal ezelőtt eltűnt egy guppi nőstényem, tetemet nem találtam. Ugyanonnan hoztam mint a hímet.2010. nov. 19. 10:48
1/4 anonim válasza:
Szerintem fertőzés, uszonyrothadás lehet. Valószínűleg már így vetted őket, a többi halat is megfertőzheti. Sajnos ez gyakran jár együtt hasvízkórral, darakórral, ezért az újonnan beszerzett halakat karanténozni kell. Esetleg egy másik hal is csinálhatta, leírhatnád, hogy mekkora helyen és milyen halakkal tartod őket!
Mindenesetre ezt a guppit tedd külön és hagyj neki egy kis időt. Ha nagyon rossz az állapota, akkor legkíméletesebb halál számára a jég, jeges víz.
2/4 anonim válasza:
ha nemcsak guppikat tartasz az akváriumban, akkor a többi hal hajlamos nekik menni
3/4 A kérdező kommentje:
120 literről van szó ,már több mint egy hónapja üzemel, és eddig nem volt elhullás, múlt 7végén nagyobb átrendezést csináltam, betettem a vasfát raktam kavicsot, ültettem, qrvajó lett. És most emiatt is aggódom, hogy vmit elronthattam? 2 cory harcsa is odalett azóta, az egyiket én segítettem meg de a másik mint a lány guppi ugyanúgy felszívódott. Van 3 nagy szifom meg 2 gurámim szerintem azok a farokcsipkedők, mert azok a növényt is zabálják és most gondolom a guppi mivel legyengült nem tud elmenekülni előlük! Ki fogom venni a guppikat (van egy szintén zenész haver is)nehogy fertőzzenek. Különben eltűnnek ezek is nyomtalanul...amúgy olyankor a többi hal eszi meg a tetemüket?
2010. nov. 19. 11:11
4/4 anonim válasza:
A halhullás már biztos jele egy fertőzésnek. Sem a gurámik, sem a xipho-k nem bántják a halakat, hacsak nem betegek, sérültek. A tetemeket ők is megeszik, de azért nem tüntetik el az egészet, vagy a szűrő szívja be, vagy valahol a kövek, bújkálók között van némi maradvány. Hagytad beállni a vizet, járattad üresen 3 hétig? Jó a szűrésed? Cseréled hetente a víz 20-30%-át? Megfelelő a hőmérséklet? Látsz valami tünetet a halakon (étvágytalanság, dörgölőzés, pipálás, heves kopoltyúmozgás, fehér pöttyök, feldagadt has)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!