Aranyhal vs. Növények?
Figyelt kérdés
Minden növényes tapasztalat érdekel, aranyhalakkal kapcsolatban (kivéve a műnövényes). Tudomásom szerint anubias és cryptocoryne félékkel, illetve echinodorusokkal érdemes próbálkozni, ha kapnak elég növényi eredetű kaját. Tavirózsával próbálkozott már valaki akváriumban?2010. nov. 19. 10:07
11/14 Salx Narval válasza:
Én inkább csak daraboltam, mert elég nagy szájuk van már kis korban is.Ha volt friss zöldségem,pl tejes kukorica,( a konzerv is kiváló ),zöldborsó,spenót, tök,saláta,burgonya, répa,uborka,stb, akkor felaprítottam leforráztam és bedobtam nekik.Az öregebb,keményebb zöldségeket félig megfőztem.Jó az is, amit te akarsz csinálni.Néha kaptak, tarhonyát, főtt rizst (le kell öblíteni a keményítő miatt ) főtt kukoricadarát.Néha kényszerből kenyérhéjat is kaptak.Sok mindent szívesen ettek, ami nem ízlett nekik azt kiköpték.Nem kell félteni őket, nem eszik meg azt ami nem jó nekik.Ami nagyon fontos számukra az a nagy méretű medence,nagy teljesítményű szűrővel, jó szűrőanyaggal és heti 30%-os vízcserével.Vigyázni kell a túletetéssel is, mert hajlamosak az elhízásra én 2 naponta etettem őket.5-6 éves korukban kinőtték a 300 literes akváriumot, pár éve, egy barátom kerti tavában élnek a kislányai nagy örömére.Én nagyon szeretem az aranyhalakat, ha a mostani halaim megöregszenek ismét veszek belőlük.Speciális aranyhaltápot feltétlenül vegyél nekik.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, öröm ilyen válaszokat olvasni. Én édesapám 130 literes medencéjébe gondoltam 3 darabot, a kis gömbölyűbb példányokból, nem az izmos taviakból. Aztán ha esetleg kinövik, jövőre is lesz karácsony, akkor talán tavat építek, haladjunk szépen sorra :) Lelkesedésből nála sincs hiány, a vízcserével tisztában van, a kajáról viszont én gondoskodok inkább, nehezen adnám be neki, hogy a halaknak főzőcskézzen 10-12 óra munka mellett :)
2010. nov. 20. 03:35
13/14 Salx Narval válasza:
Értem tehát ajándékba adnád.Persze, akkor csináld meg a fagyasztott mixet, minél több cuccból és mellé mehet az aranyhaltáp.Én a mixszekhez mindig keverek egy tasak kamillavirágot is, jót tesz az emésztésnek és fertőtleníti a bélrendszert, van úgy, hogy simán a vízbe szórok belőle egy keveset.Hát egy szép kerti tóra, nekem is fáj a fogam, csak sajnos kevés nálam a hely.Remélem nagy örömöt szerzel édesapádnak.Üdv.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszi, és a válaszokat is.
2010. nov. 20. 18:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!