Nitrátmegkötő műgyanta _VS_denitrifikátor?
A denitrifikátorról az akvarista.hu-n olvastam a műgyantát pedig egy online boltban láttam.
Még kezdő vagyok de ha jól értem a dolgot akkor mind kettőnek egy a célja.
Ebből jött le nekem az a kérdés,hogy minek bajlódik valaki egy ilyen gépezet megalkotásán ha ott az egyszerűen használható műgyanta ami regenerálható.
Bár arra kiváncsi lennék,hogy hányszor lehet regenerálni?
Elég sokszor ahhoz, hogy teljesen értelmetlen legyen denitrifikátor használata.
Természetesen belekalkulálva a hatásfokukat is, ahol a denitrifikáló fényévekre kullog a Szat mögött.
A denitrifikátor működtetésével egyéb gondok is felmerülnek, de ezek bonyolult összefüggések ahhoz, hogy itt végig kémiázzam az egészet.
Szóval : Szat nitrát megkötő vs. denitrifikátor ? A kettő közül vitán felül áll, hogy a műgyanta.
Egyébként meg egyik se. Részemről maradok a rendszeres részleges vízcserénél. A Szat tényleg sokat dob a látványon, ezért jó cucc, de a felgyülemlett nitrát problémát a vízcsere is megoldja.
Értem és még meglátom a dolgot,mert ha,hasznos lehet beszerzek egyet de természetesen a vízcsere is fontos mellette mert azért más anyagok is felgyülemlenek mint a nitrát idővel szerintem.
Mivel elég sok növényt tervezek ezért túlságban nem csökkenthetem a nitrátot,de attól ez még segíthet,hogy tisztább legyen a vízem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!