Miért sárgul az úszó májmohám?
Olvasd el:
"világítás: erős"
Az erős azt jelenti, hogy 1 watt / liter
Tehát 45 literhez 45 watt = erős fény
A 15 Wattot inkább gyengének mondanám. Ahhoz inkább vegyél jávai mohát, az nem fog sárgulni.
Persze nem a watt számít igazán, hanem a lux, meg a kelvin, mert az a a lux = fényerő (minél több annál jobb), de az akvaristák általánosságban watt számot mondanak, talán mert úgy érthetőbb, azért.
A kelvin pedig = színhőmérséklet
6500 Kelvin, vagy annál nagyobb színhőmérsékletű fénycsövet kell venni, az a megfelelő tartomány egy növény számára, de akvarista boltokban csak olyat kapsz.
Ha akarod növellni a fényt, vehetsz vízalatti neont is, azt csak rádobod a tetejére, fenn marad a vizen :)
1cm vékony úgyhogy simán odafér belőle több is a gyári neon mellé. Alig melegszik. Én celluxxal ragasztottam az akvárium tetőre alulról, és ottmaradt, meg annak nem baj ha belóg a vízbe, mert vízálló, és nem kell hozzá külön armatúra sem, mert van rajta drót, csak úgy bedugod és világít. És kb ez a legolcsóbb lámpa.
Én itt vettem 2400 Ft-ért,
ATLANTISZ FAUNA KFT. 1067 Bp., EÖTVÖS U.28.
de máshol láttam már 1200Ft-ért is, csak annál netről lehetett volna csak rendelni arra meg nem akartam várni napokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!