Miért zavaros az akváriumom vize? Mit tegyek ellene?
Figyelt kérdés
Tegnap délután rendeztem be 54 literes új akváriumomat. Mindent átmostam forró vízzel, az aljzat utolsó mosóvize teljesen tiszta volt. A szűrő folyamatosan megy. Tettem bele Tropical vízelőkészítőt is. De a víz nagyon zavaros, a növényeket sem látni benne. (Élő növények.)Köszi a válaszokat!2009. jan. 9. 09:43
1/3 anonim válasza:
Nekem is szokott zavaros lenni a vizem, mert itt nálunk elég vasas a víz.. de 2 nap múlva már kristály tiszta ahogy a szűrő müködik illetve, hogy leül a víze. De ha a tiéd ennyire zavaros mint ahogy írod, hát akkor nemtudom mi lehet. Azóta mióta itt kérdeztél van valami változás a vízben? Nem lehet, hogy esetleg valami díszből vált ki valami anyag?
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Estére szépen kitisztult a víz. A táptalaj kavargott, de tettem rá még egy réteg tisztára mosott kavicsot és szépen leülepedett.
2009. jan. 9. 20:13
3/3 anonim válasza:
A hiba oka, a víz klórtartalma. Ez akkor fordul elő ha kiengeded a vizet a csapból, és nem hagyod állni. De ez nem baj, idővel be fog állni a víz biológiai egyensúlya. Ajánlom figyelmedbe az ('antiklór' valamint a 'metilenkék'cseppeket)4-4 csepp az akváriumba és kitisztul a vized.Állatkereskedésben tudsz ilyet vásárolni 200 Ft körül van. Nekem is volt már ilyen problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!