Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A mollyk megeszik a torokátum...

A mollyk megeszik a torokátum harcsa elol a kaját mit csináljak?

Figyelt kérdés
jan. 23. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha több kaját adnál? Egy idő után a mollyk csak jól laknak.
jan. 23. 20:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Ugyan arra gondoltam mint az első csak addig esznek a mollyk amíg éhesek
jan. 23. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Túl sok molly van akkor az akváriumban. Esetleg probálj ki nagyobb szemcséjű ételeket. Oszlasd el a tápot az Akvárium területén.
jan. 23. 21:33
 4/6 anonim ***** válasza:
A haltápot beáztatod fél deci vízben amíg el nem süllyed. Villanyszerelő csőből levágod a megfelelő hosszúságot és azzal töltöd be a talaj közelébe.
jan. 24. 08:17
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

A torokátum harcsák a nagy túlélők. Szinte mindent kibírnak, a legmostohább körülményeket is. Persze, ha jól vannak tartva, akkor egészségesebbek és valószínűbb tovább élnek. Ők a talajból (aljzatból) nagyon sok táplálékhoz jutnak. Ami csak lehullik azt ők megeszik.

Gondolom, esetedben még fiatal, kicsi torokátum példányokról van szó, mert a felnőtt, kifejlett 13-19 centisek mellett esélye nincs egy mollynak elhabzsolni a kaját.

Mellesleg, a nagy torokátum harcsák, főként párzási időben, a kisebb halakat is elfogyasszák akár. De persze, nem ez a jellemző jó tartásnál.

Nálunk a legidősebb példányok megélték a 10-17 évet. Mind méretben, mind életkorban rekorder múlt évben pusztult el szegény.

Jómagam, időnként adtam nekik egy régi módszer szerinti házi készítésű kaját. Ezt még a nyolcvanak években tanultam kamaszként. Akkor még nehezebb volt igazán jó minőségű haltáphoz jutni reális áron. Nyers hal + zöldborsó ledarálva, nejlonba töltve, ellapítva kb. 5 mm-re, majd befagyasztani. Letörni belőle kisebb darabokat, bedobni az aksiba. Imádják! (Hozzáteszem, hasonló méretű halakkal voltak együtt a torokátum harcsák. Sügérek, Ázsiai cápaharcsák, Kék akara, Vitorlás fogaspontyok, nagyobb méretű gurámik, stb.)

jan. 24. 19:28
 6/6 anonim ***** válasza:
72%

5-ös vagyok, véletlenül időelőtt küldtem el a hozzászólást. :)

Létezik számtalan süllyedő táp, ami a talajból táplálkozó halaknak van kitalálva. Ha vannak felső szakaszban, ill. víz felszínről táplálkozó halak is az aksiban, akkor vegyesen kell adni. Össze kell keverni a felszínen maradó táppal a süllyedő tápot és akkor mindenki megkapja a kajáját. :)

Nálunk JBL AutoFood etetők vannak, előre be van keverve minden akváriumhoz a megfelelő táp. Időnként kapnak élőtápot (bolhát, tubit) a nagy testűek az említett házikosztot. Akkor az automatát kikapcsolom.

jan. 24. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!