Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Üdv! Van egy 285l akváriumom...

Üdv! Van egy 285l akváriumom amibe elszaporodtak a csigák. Mivel irthatnám ki őket úgy hogy a halaknak ne legyen semmi bajuk?

Figyelt kérdés
jan. 10. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Pakisztáni díszcsík imádja a csigákat. Én csak kölcsönkértem 3 darabot egy szaktárstól, 1,5 hónap alatt teljesen kiirtották a csiga állományt.
jan. 10. 19:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A csiga evő csiga is jó ötlet lenne
jan. 10. 20:16
 3/11 anonim ***** válasza:
24%

#2:

Csigamentes akváriumot akar a kérdező, erre te meg jössz még egy csigafajtával, sok eszed van.

jan. 10. 20:40
 4/11 anonim ***** válasza:
A csiga evő csiga megeszi a többi csigát te nagy tudású
jan. 10. 20:47
 5/11 anonim válasza:
81%
Neeee, ne bantsd oket:( vedd ki es add el/ajandekozd el. Milyen fajta csiguszok?
jan. 10. 21:10
 6/11 A kérdező kommentje:
És ha kicserélném az akvárium ajlában lévő köveket,átmosnám a növényeket. Akkor is gondolom maradna benne csiga és ugyanúgy szaporodnának ugye?
jan. 10. 21:17
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Ahhoz szinte sterilizálnod kéne mindent,ugyanis peték bárhol lehetnek.Én próbálkoztam csigaevő csigával.SIKERÜLT! Utána azok szaporodtak el.Kitartó munkával néhány hét alatt kézzel kiszedegettem.Lassan két éve mentesek az akváriumaim.
jan. 10. 21:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Jaj! Mikor régen voltak halaink, nekünk is ez volt! Vettünk élő növényeket az akváriumba és akkor néztük, hogy milyen aranyos három kicsi csigát kaptunk ajándékba!

Aztán alig 2 hónap alatt brutálisan elszaporodtak! Már a halainkat féltettük tőlük, mert a néha elpusztult halak tetemét zabálták!

Aztán, ha jól emlékszem, maguktól elkezdtek elpusztulni a csigák és végül teljesen eltűntek.

jan. 10. 21:37
 9/11 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ha csigák brutálisan elszaporodnak akkor az azt jelenti ,hogy brutális mennyiségű kaja van nekik, pl: leggyakrabban túl sok halkaját adnak be és/vagy sok bomló növényzet, sok alga, esetleg elpusztult hal, stb. Elsősorban azt kell kideríteni ,hogy mit esznek mert ha nem ők eszik meg attól a cucc még ott fog rohadni. Ha nincs extra kaja akkor nem lesz extra csiga sem, viszonylag stabil marad a populáció.

Ha nem akarsz élőlényekkel irtani akkor léteznek mindenféle csigacsapdák meg trükkök. Például a legegyszerűbb-legolcsóbb ha beraksz egy szelet uborkát s ha sokan rámásznak akkor kiveszed, majd ismétled.

Csigaevő halakat (Botia fajok) csak akkor ha az akva mérete, vízparaméteres, lakók stb összeegyeznek. Illetve képesek ásni, túrni, ezt vedd figyelembe ha kisebb növényeid is vannak.

Csigaevő csiga annyiból jobb ,hogy nem olyan nagy ezért nem terhel le sok vizet, nem szaporodik olyan gyorsan, dekoratívabban néz ki mint egy sima kis barna csigusz. S ha belőlük lesz sok akkor könnyebb elajándékozni. Na meg kannibalizmus is előfordul, szóval ha nincs más amit egyenek (csigákon kívül ők is eszik a haltápot, elpusztult halakat, ilyesmiket) akkor lehet ők megoldják egymás közt a populáció-szabályzást.

jan. 11. 07:00
 10/11 anonim ***** válasza:
2-3 mm méretű csigát mégis kinek adjak? Úgy kb. 1000 darabot? Megették őket a csíkok. Tele volt minden üres csigaházzal.
jan. 11. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!