Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nyaralás alatt hogy etessem...

Nyaralás alatt hogy etessem meg a halakat?

Figyelt kérdés
Nyaralni megyünk 10napra!Nincs senki akire rabízhatnánk az akváriumot!Most rendeltem automata etetőt!De nem tudom hogy az algaevőt hogy etessem!Nincs sok halacska csak 2 guppi és egy algaevő,de ő elég nagyra cseperedett,és nincs annyi alga amitől jóllakna,ezért etetem is 2 naponta!Van erre valakinek ötlete?Az automata etetőről is ma hallottam először!

jan. 2. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Érdeklődj valaki akváriusnál, van-e ötletük.
jan. 2. 23:47
 2/7 Tevenyereggyarto ***** válasza:
77%

Az algaevő (gondolom anci) is feleszi a lehullott tápot, nagyobb korban amúgy is csak minimális algát esznek s nagyobb igényük van rendes növényi s állati eredetű kajára. Szóval ez a fele a kisebbik gond.

A nagyobbik ,hogy alaposan tapasztald ki az etetőt mert ha véletlen túl nagy adagot ad be akkor az sokkal rosszabb mintha nem is ennének. Inkább fele adagot adja mint amennyit szoktál, időnként pár falatka elég.

Ha ez megvan akkor indulás előtt még megeteted őket és utána csinálsz egy nagyobbacska (30-50%) vízcserét. Ha a szűrő már takarításra szorul akkor jobb azt is megejteni, még ha nem is annyira alaposan mint máskor. Csak kicsit legyen fellazítva a dzsuvától ,hogy ne nyaralás alatt legyen teljesen lefojtva. Ha a fény ereje szabályozható akkor azt sem árt picit visszább venni, bár ha alapból gyenge-közepes erősségű akkor ez nem olyan fontos.

tegnapelőtt 06:56
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Automata etető.

Google: akvárium automata etető

tegnapelőtt 07:20
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
Olyan sincs, aki egyszer átmenne? Valami rokon? Nem muszáj a halakat naponta etetni, 10 nap alatt elég egyszer. Kikészíted a kaját, és csak beleönti az illető az akváriumba. Így azért más, mint ha rendszeresen kellene valakinek bejárkálni.
tegnapelőtt 07:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Én lassan kioldódó tápot használok ilyenkor.
tegnapelőtt 10:38
 6/7 A kérdező kommentje:
A lassan kioldodó táp jó az algaevőnek is??
tegnapelőtt 23:34
 7/7 anonim ***** válasza:
77%
Jó kondícióban lévő halak minden gond nélkül kibírnak 10 napot etetés nélkül. Automata etetővel vagy tapasztalatlan szomszéd bevonásával árthatsz a halaknak (túl sok élelmet kaphatnak, amitől megborul az akvárium egyensúlya).
tegnap 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!