Nettó 250 literes akváriumba mennyi vitorláshal tartható ?
Szerintem legfeljebb 2 párnak elég, 3 már szűkös. Még a 2 párral is melléfoghatsz ha az egyik páros valamiért sokkal harciasabb, agresszívebb, abban az esetben a gyengébbeket jobb mihamarabb elajándékozni (volt már dolgom olyannal aki pont így járt hasonló méretű akvában).
Legyen sok növényzet, fák, stb ami megtöri a látóteret. Széles levelű növények is legyenek mert azokra szeretnek ikrázni.
Mivel nem nagyon lehet a nemeket megkülönböztetni ezért ha nem ivarérett, összeállt párokat veszel hanem fiatalokat akkor érdemes többet venni (kb 6-8 példányt) s ahogy érnek és párba állnak úgy elajándékozod a maradékot.
Ha esetleg mégis szeretnél mondjuk rajhalakat akkor nagyobb, főleg magasabb testű fajokat válassz amiket nem tudnak megenni (5 cm vagy nagyobb) s először azok legyenek betelepítve.
Szerintem meg max 1 pár.
Nekem 300 literesben volt egy pár, de ha ikráztak, minden mas lakót ki akartak nyírni. Ha több vitorlás lett volna, tuti megölték volna egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!